Turismimessil saab maitsta angerjasuppi ja UNESCO’sse pürgivat mulgi putru

: Lisaks mitmetele reisisihtkohtadele saab tänavu 8.-10. veebruaril Eesti Näituste messikeskuses toimuval Tourestil rännata eri toidupiirkondadesse üle Eesti ning kirju Pööningubasaar […]

Tourest logo väike
Tourest logo transparent

Lisaks mitmetele reisisihtkohtadele saab tänavu 8.-10. veebruaril Eesti Näituste messikeskuses toimuval Tourestil rännata eri toidupiirkondadesse üle Eesti ning kirju Pööningubasaar toob külastajateni värvikirka käsitöö ja lõõgastavad massaažitoolid.

Eesti Maaturisimi Ühingu eestvedamisel on sellel aastal Elamused ja maitsed messihallis esindatud lausa üheksa Eesti toidupiirkonda – Jõgevamaa, Loode-Eesti, Mulgimaa, Peipsi, Põhja-Eesti, Pärnumaa, Setomaa, Vana-Võromaa ja Virumaa.

„Igast piirkonnast on kohal mitmeid väiketootjaid, kelle toodangut igapäevaselt kauplustest osta ei saa, mistõttu maitseelamused on tõeliselt erilised,“ kommenteeris Touresti korraldaja, Eesti Turismi- ja Reisifirmade Liidu peasekretär Merike Hallik.

Üks põnevamaid toidupiirkondi on Mulgimaa, mis on ainus regioon Eestis, millel on nii mitu omanimelist toitu – mulgi puder, mulgi kapsad, mulgi korp ja mulgi kama. Eelmisel aastal esitati seakõrnetega kartuli-tangu puder ehk mulgi puder UNESCO vaimse kultuuripärandi nimekirja ning kindlasti ei puudu see traditsiooniline roog ka Elamused ja maitsed hallist.

Samuti on esindatud teiste maakondade maitseelamused ja nii võib messihallist leida näiteks Pärnumaal, Vändra kandis kasvatatud angerjatest valmistatud angerjasuppi ja Andre Farmi täispiimast kaua laagerdunud käsitööjuustu. Kohal on Eesti rahvustoite pakkuv Vabaõhumuuseumis tegutsev populaarne Kolu kõrts ning vägimeestele kohast toitu pakub elamuskeskus Viikingite küla.

Reisimõtetele vahelduseks saavad turismimessi külastajad sel aastal tutvuda esmakordselt maailma eri kultuuridest pärit käsitöökaupadega. „Esimest korda Touresti 31-aastase ajaloo jooksul toimub messi raames põnev Pööningubasaar, kust leiab nii tekstiiltooteid, ehteid, toidukaupasid, kosmeetikat, tervisetooteid ning kodukootud käsitööd,“ rääkis basaari eestvedaja Riina Paavo.

Basaari messihallis saab tutvuda näiteks Pelliina linaste käsitöökaupade, Kingitus Loodusest kuivatatud eksootiliste puuviljade ja pähklite ning Casada kvaliteetsete massaažiaparaatidega. Merike Halliku sõnul on Tourestil tegevusi ja toimetusi igale inimesele – nii neile, kes jahivad ägedaid reisiseiklusi kui ka toidunautlejatele.

Tänavu 8.–10. veebruarini Tallinnas Eesti Näituste messikeskuses toimuv turismimess Tourest tutvustab külastajatele nii tuttavaid kui ka täiesti uusi reisivõimalusi laias maailmas ning Eestis, aitab leida vastused reisimisega seotud küsimustele ning pakub hulganisti ideid ja inspiratsiooni. Tourest 2024 programmi, eksponentide ja piletiinfoga saab tutvuda lähemalt aadressil tourest.ee. Kõik kuni 15-aastased (k.a) reisihuvilised saavad Touresti külastada tasuta.

Eesti Turismi- ja Reisifirmade Liit on turismiga tegelevate tööandjate vabatahtlik ühendus, mis liidab 79 liiget. Liidu põhiliikmeteks on Eesti reisibürood ja reisikorraldajad, kaasliikmeteks transpordiettevõtted, turismiorganisatsioonid, haridusasutused, hotellid, kindlustusfirmad, turismivaldkonna tugiteenuste pakkujad, riigi- ja munitsipaalasutused  ning välismaised turismiorganisatsioonid. ETFL on üleeuroopalise turismifirmade liitude katusorganisatsiooni ECTAA liige.