Balti riikide suurima turismimessi Tourest ehitus on alanud

: Sel nädalal 8.-10. veebruaril toimuva turismimessi Tourest messihallide ehitus sai hoo sisse juba nädalavahetusel. Kasutusele võetakse üle 10 000 ruutmeetri Eesti […]

Tourest logo väike
Tourest logo transparent

Sel nädalal 8.-10. veebruaril toimuva turismimessi Tourest messihallide ehitus sai hoo sisse juba nädalavahetusel. Kasutusele võetakse üle 10 000 ruutmeetri Eesti Näituste messikeskuse pinnast ning kohale tuleb rekordarv põnevaid osalejaid.

„Eestlaste reisisoovid ei ole kuhugi kadunud ning seetõttu on huvi Touresti vastu väga suur. Seda kinnitab ka asjaolu, et tänavune Tourest tuleb nii osalejate kui pinnalaotuse mõttes läbi aegade kõige suurem ning ettevalmistused elamuste loomiseks on täies hoos,“ rääkis messi korraldaja, Eesti Turismi- ja Reisifirmade Liidu peasekretär Merike Hallik.

Turismimessi pidulik avamine toimub neljapäeva pärastlõunal. Laval annab särtsaka sõu AHHAA ning kuulutatakse välja ETFLi 2023. aasta turismiedendaja, turismiobjekt ja elutöö tunnustuse saaja. Lisaks arvukatele sihtkohtadele ja maitseelamustele saab osaleda loosimängudes, kontrollida oma tervist Vähiliidu mobiilsetes kabinettides, nautida Augustibluusi mõnusaid rütme ning ennast proovile panna erinevates Jaapani töötubades.

Messi kolmepäevasest programmist leiab tegevusi kogu perele. Näiteks reedel ja laupäeval kutsub Pirita mereröövel lapsi Laste Küla alale, kus toimuvad kaasahaaravad mängud ning võistlused ja külla tulevad nii mõnedki üllatuskülalised. Postmodernistlikku Sinise Baari vallutab EKA muinsuskaitse osakond ning seal avatakse kunstiklubi, kus lisaks näitustele saab osaleda erinevates töötubades ja lühikeste loengutes.

Täiskasvanutele avaneb Tourestil ka võimalus kontrollida oma tervist. „Eesti Turismi- ja Reisifirmade Liit, Eesti Vähiliit ja Viljandi haigla soovivad inimestele meelde tuletada, et enda tervise kontrollimine on ülimalt vajalik. Seetõttu tuleb messikeskuse peasissepääsu juurde kohale neli mobiilset kabinetti spetsialistidega, kes inimesi nõustavad ning nende tervist kontrollivad,“ sõnas Hallik.

Külastajaid ootavad ees mobiilne rinnakabinet, mammograafiabuss, nahakabinet ja meestekabinet. Mammograafiabussi vastuvõtt toimub elavas järjekorras, kuid teiste kabinettide külastamiseks on vajalik eelnev registreerimine ning vastuvõtu aegade arv on piiratud.  Kabinettide kohta täpsemat teavet leiab Touresti veebilehelt, registreerimine telefoninumbril 434 3001.

Eesti Vähiliidu suur unistus on soetada uus ja moodne mobiilne kompuutertomograaf, mis võimaldab nii kopsuvähi sõeluuringuid kui ka teisi eriarstide määratud uuringuid teha inimeste elukoha lähedal väljaspool suurlinnu. Võimalused selle kaasaaegse tehnika soetamise toetamiseks leiad nii mobiilsetest bussidest, Touresti messihallist kui ka Vähiliidu veebilehelt.

Sel nädalal 8.–10. veebruarini Tallinnas Eesti Näituste messikeskuses toimuv turismimess Tourest tutvustab külastajatele nii tuttavaid kui ka täiesti uusi reisivõimalusi laias maailmas ning Eestis, aitab leida vastused reisimisega seotud küsimustele ning pakub hulganisti ideid ja inspiratsiooni. Tourest 2024 programmi, eksponentide ja piletiinfoga saab tutvuda lähemalt aadressil tourest.ee. Kõik kuni 15-aastased (k.a) reisihuvilised saavad Touresti külastada tasuta.

Eesti Turismi- ja Reisifirmade Liit on turismiga tegelevate tööandjate vabatahtlik ühendus, mis liidab 79 liiget. Liidu põhiliikmeteks on Eesti reisibürood ja reisikorraldajad, kaasliikmeteks transpordiettevõtted, turismiorganisatsioonid, haridusasutused, hotellid, kindlustusfirmad, turismivaldkonna tugiteenuste pakkujad, riigi- ja munitsipaalasutused  ning välismaised turismiorganisatsioonid. ETFL on üleeuroopalise turismifirmade liitude katusorganisatsiooni ECTAA liige.