2023. aasta turismiauhindadele kandideerivad nii Schloss Fellin Boutique Hotel and Spa Viljandis kui Maria Talu Pärnumaal

: Eesti Turismi- ja Reisifirmade Liidu (ETFL) poolt turismimessil Tourest välja antavatele aasta turismiedendaja ja turismiobjekti auhindadele kandideerivad tänavu kuus nominenti. Lisaks antakse […]

Tourest logo väike
Tourest logo transparent

Eesti Turismi- ja Reisifirmade Liidu (ETFL) poolt turismimessil Tourest välja antavatele aasta turismiedendaja ja turismiobjekti auhindadele kandideerivad tänavu kuus nominenti. Lisaks antakse tänavu välja ka elutöö tunnustuse auhind.

ETFL-i liikmed valisid 2023 aasta turismiedendaja auhinnale kandideerima 2 nominenti, kelleks on Eesti mootorispordi muuseumi MOMU looja ja samas objekti suurepärane giid ning arhitektuuripärandi Ellamaa Elektrijaama renoveerija Arno Sillat ning Hiiumaa Turismiklastri juht ning Pühalepa muusikafestivali korraldaja Kristel Peikel, kes on lühikese ajaga suutnud palju ära teha oma väikese kodusaare turismiettevõtluse tugevdamiseks.

Aasta turismiedendajaauhind antakse ettevõtmisele või inimesele, kes on oma tegevusega oluliselt mõjutanud Eesti turismimajanduse arengut, tegeledes otseselt turismialase ettevõtlusega või turismialase pedagoogilise tööga, omades tuntust ja autoriteeti turismiringkondades ning laitmatut reputatsiooni, tegeledes uute projektide eduka käivitamise ja arendamisega.

Aasta turismiobjekti auhinnale kandideerivad tänavu lausa 4 objekti. „ETFLi liikmete poolt tehtud valik selgus läbi pingelise hääletamise, sest kõik pakutud kandidaadid on meie liikmetele olnud erakordselt head partnerid,“ – ütles Hallik.

2023 aasta turismiobjekti tiitlile kandideerivad:

  • Tallinna vanalinnas asuv suursugune keskaegne sakraalehitis Eesti Kunstimuuseumi Niguliste muuseum
  • Paljude aastate jooksul ainult paremuse suunas arenenud ja palju erinevaid teenuseid pakkuv Maria talu Pärnumaal
  • Läbimõeldud ja ülevaatlik, piisavalt interaktiivne  keskus, kus on taaselustatud atraktiivses ja kaasaegses võtmes mulkide lood, tavad, mütoloogia ja pärimus – Mulgi elamuskeskus Mulgimaal
  • Vägaprofessionaalselt ja hea maitsega taastatud hotell, kus teenuste kvaliteet on kõrgel tasemel ja hommikusöök külalistele väärib eraldi tunnustamist – Schloss Fellin Boutique Hotel and Spa Viljandis.

Aasta Turismiobjekti auhind antakse turismialase ettevõtlusega tegelevale või turismiinfrastruktuuri ettevõttele, mida iseloomustavad üldine tuntus, klientide laitmatu teenindamine, klientide turvalisus, teenuse või toote keskkonnasõbralikkus, uudsus, originaalsus, hea turustamine.

Eesti Turismi- ja Reisifirmade Liit kuulutab alates 1990. aastast väljaantavate aunimetuste võitjad välja iga-aastasel rahvusvahelisel turismimessil Tourest, mis toimub tänavu 8.-10. veebruaril Eesti Näituste messikeskuses.

ETFLi juhatus on teist korda oma 33-aastase ajaloo jooksul otsustanud anda tänavu välja ka elutöö tunnustuse auhinna, mille saaja selgub Touresti pidulikul avatseremoonial.

Aasta Turismiobjektile ja Turismiedendajale väljastatakse ETFLi poolt mälestusplaat.

Eesti Turismi- ja Reisifirmade Liit on turismiga tegelevate tööandjate vabatahtlik ühendus, mis liidab 79 liiget. Liidu põhiliikmeteks on Eesti reisibürood ja reisikorraldajad, kaasliikmeteks transpordiettevõtted, turismiorganisatsioonid, haridusasutused, hotellid, kindlustusfirmad, turismivaldkonna tugiteenuste pakkujad, riigi- ja munitsipaalasutused  ning välismaised turismiorganisatsioonid. ETFL on üleeuroopalise turismifirmade liitude katusorganisatsiooni ECTAA liige.

Lisainfo:

Merike Hallik
ETFL-i peasekretär
e-post: merike.hallik@etfl.ee  
Tel. +372 509 0717