Tänavustele turismiauhindadele kandideerivad nii Michelin Guide’i Eestisse toonud meeskond kui ka Rahvusooper Estonia

: Eesti Turismi- ja Reisifirmade Liidu välja antavale aasta turismiedendaja auhinnale kandideerivad tänavu maailmakuulsa Michelin Guide’i Eestisse toonud meeskond ja Lennujaama juhatuse liige Eero Pärgmäe. […]

Tourest logo väike
Tourest logo transparent

Eesti Turismi- ja Reisifirmade Liidu välja antavale aasta turismiedendaja auhinnale kandideerivad tänavu maailmakuulsa Michelin Guide’i Eestisse toonud meeskond ja Lennujaama juhatuse liige Eero Pärgmäe. Aasta turismiobjekti tiitlit asuvad püüdma Radisson Collection Hotel, Rahvusooper Estonia ja Anija mõis.

Traditsiooniliselt antakse turismiedendaja auhind ettevõtmistele ja inimestele, kes on eelnenud aasta jooksul teinud silmapaistvat tööd kodumaise turismi edendamisel ning välisturistide siia meelitamisel. Eesti Turismi- ja Reisifirmade Liidu (ETFL) peasekretäri Merike Halliku sõnul võiks tänavustele nominentidele kõigile juba kohe auhinna ära anda, sest koroonapandeemia ja Ukraina sõja ajal on Eesti turundamine erilisest vastutusrikas ja keeruline ülesanne.

“Gastronoomiasektori eelmise aasta üheks tipphetkeks oli kahtlemata Michelin Guide’i Eestisse jõudmine ning kohalike restoranide Michelini poolt tunnustamine. Selle taga on väga pühendunud ja kannatlik meeskond, kes on teinud sihikindlat tööd juba aastast 2017, et see maailmakuulus tunnustus lõpuks ka Eestisse jõuaks,” iseloomustas Hallik.

“Eero Pärgmäe tööd Tallinna lennujaamas on samuti võimatu alahinnata. Lennujaama COVID-19 kriisist läbi juhtimine, suurepärane töö korraldamine kriiside ajal ning imetlusväärne esinemine meedias on olnud eeskujuks kõigile turismisektori ettevõtetele,” lisas Hallik.

Aasta turismiobjekti auhinnale kandideerivad tänavu Radisson Collection Hotel, Rahvusooper Estonia ja Anija mõis.

“Radisson Collection Hotel on rahvusvaheliselt tuntud ja tunnustatud kaubamärk, mis on Eestis teinud läbi kvalitatiivse hüppe nii teenuse kui teeninduse osas. Radissoni renoveeritud hotellis kohtuvad imelises koosluses Eesti disain, Eesti kunst ja Eesti köök,” ütles Hallik.

“Rahvusooper Estonial on olnud läbi aastakümnete kindel roll välismaiste kultuurihuviliste Eestisse toomisel. Estonia väärikas majas on antud täismajaga etendusi nii Soome ettevõtete töötajatele kui ka paljude riikide turistidele,” selgitas Hallik.

“Samuti kandideerib turismiobjekti auhinnale Põhja-Eesti üks ilusamaid ja terviklikumaid mõisaid, 600-aastase ajalooga Anija mõis ja sealne püsinäitus “Mõisa aja lugu”. Mõis on avanud oma uksed rahvale läbi meeleolukate kontsertide ja sündmuste ning kutsunud sadu inimesi osalema sündmustel ja töötubades,” ütles Hallik.

Eesti Turismi- ja Reisifirmade Liit kuulutab alates 1990. aastast väljaantavate aunimetuste võitjad, Aasta Turismiobjekti ja Aasta Turismiedendaja, välja iga-aastasel rahvusvahelisel turismimessil Tourest, mis toimub tänavu 9.-11. veebruarini.

Nominentide valimisel on olulisteks kriteeriumideks üldine tuntus, klientide laitmatu teenindus, uudne lähenemine, hea turundustöö ning professionaalsus Eesti turismifirmadega suhtlemisel. Aasta objektile ja edendajale väljastatakse ETFLi poolt vastav mälestusplaat.