Veebruaris toimuv Tourest püstitab messialale läbi aegade kõige esinduslikuma Puhka Eestis halli

: Järgmise aasta 9.-11. veebruarini toimuv turismimess Tourest saab siseturismi võtmes olema läbi aegade üks esinduslikemaid. Eesti inimeste huvi kodumaal puhata […]

Tourest logo väike
Tourest logo transparent

Järgmise aasta 9.-11. veebruarini toimuv turismimess Tourest saab siseturismi võtmes olema läbi aegade üks esinduslikemaid. Eesti inimeste huvi kodumaal puhata on pärast koroonapandeemia algust püstitamas rekordnumbreid. See on omakorda innustanud kodumaiseid turismiettevõtteid oma parimad pakkumisi just Tourestil välja tooma.

Juba 30. korda toimuv Tourest on pakkunud Eesti inimestele reisilusti ja avastamisrõõmu alates aastast 1991 ning Eesti Turismi- ja Reisifirmade Liidu peasekretäri Merike Halliku sõnul on mess alati keskendunud sellistele pakkumistele, mis inimestele korda lähevad. Seekord ennustab ta suurenenud huvi kodumaiste puhkamisvõimaluste vastu, sest kodumaal reisimine on alates koroonapandeemia puhkemisest olnud väga populaarne.

“2021. aastal jõudis majutatud siseturistide arv 1,6 miljonini ning veedetud ööde arv 2,7 miljonini, mis tähendab, et eelmine rekord ehk 2019. aasta tulemused said 5% võrra ületatud. Võib prognoosida, et ka tänavune aasta näitab häid numbreid. Näeme seda ilmekalt Puhka Eesti halli põhjal, mis on tänaseks praktiliselt välja müüdud ning eksponentide seas käib hoolas messiks ettevalmistamine, et iga inimene Tourestilt endale sobiva pakkumise leiaks,” selgitas Hallik.

Traditsiooniliselt on Puhka Eestis hallis kohal kõik Eesti maakonnad. Senistest võimsamate stendidega on seekord esindatud nii Ida-Virumaa, Lääne-Virumaa kui ka Lõuna-Eesti piirkonnad.

“Enamus messil väljas olevaid ettevõtteid korraldab oma stendides külastajatele loteriisid, mänge ja muid põnevaid tegevusi, mistõttu on Puhka Eestis halli paljude piirkondade ühisstendid suuremad kui kunagi varem. Lisaks alati väga populaarsetele spaadele ja mõisatele võib tänavu huvitava osalejana välja tuua näiteks Eesti Kämpingute Liidu, kelle põhitegevuseks on karavaniturismi arendamine ja kämpinguteenuste edendamine Eestis. Samuti on esindatud Eesti spaaturu uus nähtus Mäetaguse täiskasvanute spaa,” rääkis Hallik.

Kuigi Puhka Eestis hall saab seekord olema läbi aegade üks võimsamaid, on Touresti eesmärk endiselt pakkuda inimestele reisivõimalusi ja teadmisi ka välismaiste sihtkohtade osas. Halliku kinnitusel on kohal Eesti inimeste armastatud sihtkohad Lõuna-Euroopast, Aasiast, Ameerikast ja Aafrikast ning tutvust saab teha väga eriilmeliste paikadega.

“Tasub üle rõhutada, et sel aastal toimub mess uuel ajal ehk neljapäevast laupäevani. Messiväravad avame neljapäeval juba kell kaks päeval ning õhtuti oleme pikemalt avatud kui eelmistel kordadel, et inimestel oleks aega peredega messielu nautida ka pärast tööpäeva lõppu. Pakume avastamisrõõmu, loteriisid, head Eesti toitu ehk kõike seda, mida ühelt korralikult koguperemessilt leidma peaks,” ütles Hallik.

Tourest on avatud neljapäeval, 9. veebruaril kell 14.00-19.00, reedel kell 10.00-19.00 ja laupäeval kell 10.00-20.00.

Eesti Turismi- ja Reisifirmade Liit on turismiga tegelevate tööandjate vabatahtlik ühendus, mis liidab 75 liiget. Liidu põhiliikmeteks on Eesti reisibürood ja reisikorraldajad, kaasliikmeteks transpordiettevõtted, turismiorganisatsioonid, haridusasutused, hotellid, kindlustusfirmad, turismivaldkonna tugiteenuste pakkujad ning välismaised turismiorganisatsioonid. ETFL on üle-euroopalise turismifirmade liitude katusorganisatsiooni ECTAA liige.