Sel nädalal tutvuvad Eesti kui reisisihtkohaga 28 Euroopa reisiprofessionaali

: PRESSITEADE 30. märts 2022 Sel nädalal tutvuvad Eesti kui reisisihtkohaga 28 Euroopa reisiprofessionaali Alates tänasest kuni pühapäevani viibivad Tourest Hosted […]

Tourest logo väike
Tourest logo transparent

PRESSITEADE

30. märts 2022

Sel nädalal tutvuvad Eesti kui reisisihtkohaga 28 Euroopa reisiprofessionaali

Alates tänasest kuni pühapäevani viibivad Tourest Hosted Buyer Programme (HBP) raames Eestis 28 reisiprofessionaali, kes tutvuvad siinsete turismivõimalustega, et Eesti kui omanäoline sihtkoht enda turismiportfelli lisada. Tourest HBP toimub Eestis juba neljandat korda.

Eesti Turismi- ja Reisifirmade Liidu (ETFL), Ettevõtluse ja Innovatsiooni Sihtasutuse turismiarenduskeskuse, airBalticu ja paljude turismisektori  ettevõtete koostöös toimuv kohtumine on suunatud hoolikalt välja valitud Euroopa turismiettevõtete otsustajatele, kes siinse külaskäigu järel teavad, kas ja kuidas Eestit oma riigis reisihuvilistele puhkusesihtkohana pakkuda. Reisiprofessionaalid jõuavad Eestisse Soomest, Rootsist, Norrast, Taanist, Saksamaalt, Austriast, Ühendkuningriigist, Hollandist ja Šveitsist.

“Tourest HBP raames kohtuvad kutsutud külalised Eesti turismiettevõtjatega, et leida  uusi koostöövõimalusi. Lisaks tutvuvad nad Eesti kui sihtkohaga, külastavad väljasõitudel kohalikke turismiatraktsioone, majutus- ja toitlustuskohti ning osalevad erinevates tegevustes. Sellel  aastal on kavas traditsiooniline põhjalik külaskäik Tallinnas ja Tartus. Lisaks tutvutakse Rakvere, Lahemaa, Viru raba, Palmse mõisa, Jägala joa ja Vihula mõisaga,” selgitas ETFLi peasekretär Merike Hallik.

Eestit on väliskülalistele tutvustamas 45 ettevõtet.

“Kui 2018. aastal Touresti raames selle ettevõtmisega alustasime, saime aru, et Eesti kui atraktiivse, aga paljudele veel avastamata, turismisihtkoha põhjalikuks tutvustamiseks on vajalik organiseerida välisriikide partneritega  kontaktkohtumisi Eestis ehk viia nad vaatama Eesti unikaalset loodust ja vaatamisväärsusi, anda neile võimalus külastada lisaks linnadele ka piirkondi väljaspool linnu,“ rääkis Hallik.

„Tourest HBP on kiirelt kujunenud meie turismiettevõtjate aasta üheks olulisemaks B2B turundus- ja müügisündmuseks ning välismaistele partneritele oodatud tutvusmisreisiks Eestisse,” lisas Hallik.

Tourest HBP on turismisektori ülene ühisprojekt, mille eesmärk on suurendada turismiettevõtjate ekspordivõimekust ja turismi eksporti, viies kokku Eesti regionaalsed teenusepakkujad ja välisturgude ostjad kahepoolsete kontaktide loomiseks ja koostöö arendamiseks.

1990. aastal asutatud Eesti Turismi- ja Reisifirmade Liit on turismiga tegelevate tööandjate vabatahtlik ühendus, mis liidab 78 liiget. Liidu põhiliikmeteks on Eesti reisibürood ja reisikorraldajad, kaasliikmeteks transpordiettevõtted, turismiorganisatsioonid, haridusasutused, hotellid, kindlustusfirmad, turismivaldkonna tugiteenuste pakkujad ning välismaised turismiorganisatsioonid. ETFL on üleeuroopalise reisiettevõtete liite koondava organisatsiooni ECTAA liige.