Eesti vanim reisimess Tourest lükkub järgmisesse aastasse

: Tänavu 11.-13. veebruarini toimuma pidanud rahvusvaheline turismimess Tourest lükkub aasta võrra edasi ning toimub 2023. aasta veebruaris. Touresti korraldaja Eesti […]

Tourest logo väike
Tourest logo transparent

Tänavu 11.-13. veebruarini toimuma pidanud rahvusvaheline turismimess Tourest lükkub aasta võrra edasi ning toimub 2023. aasta veebruaris.

Touresti korraldaja Eesti Turismi- ja Reisifirmade Liit (ETFL) otsustas messi edasi lükata, sest praeguses COVID-19 piirangute ja tingimuste olukorras pole kindel, et mess saab toimuda selliselt, mis pakuks maksimaalselt osalemisrõõmu ja rahulolu nii eksponentidele kui ka külastajatele.

„ETFL-il on väga suur soov messi teha, aga oleme seadnud endale eesmärgiks viia mess läbi nii, et kõik osapooled oleksid tulemusega rahul. Praeguses olukorras ja piirangute tingimustes me seda rahulolu ei suuda saavutada, sest viiruse levik on meist tugevam,“ selgitas ETFL-i peasekretär Merike Hallik.

„Kuigi inimesed reisivad hetkel võimaluste piires aktiivselt, otsustasid näiteks ka soomlased, et turvalisuse huvides ei ole massikogunemised mõistlikud ning selle tõttu lükkub nende reisimess Matka 2022 aasta võrra edasi,“ lisas Hallik.

Eesti vanim reisimess on toimunud alates 1991. aastast 29 korda. 30nes ehk juubelimess on nüüdseks pandeemia tõttu ära jäänud juba kaks aastat.

„Meie prioriteetideks on messi külastajate turvalisus ning hea kogemus messist kui rõõmsast üritusest, mis toob kokku erinevate riikide turismiasjalised ning annab külastajatele võimaluse professionaalide abiga oma unistuste reis kokku panna,“ ütles Hallik. „Seetõttu asume juba täna tööle, et tuleva aasta veebruaris Tourest 30 väärikalt läbi viia.“

Järgmine Tourest toimub 9.-11. veebruarini 2023.

1990. aastal asutatud Eesti Turismi- ja Reisifirmade Liit on turismiga tegelevate tööandjate vabatahtlik ühendus, mis liidab 78 liiget. Liidu põhiliikmeteks on Eesti reisibürood ja reisikorraldajad, kaasliikmeteks transpordiettevõtted, turismiorganisatsioonid, haridusasutused, hotellid, kindlustusfirmad, turismivaldkonna tugiteenuste pakkujad ning välismaised turismiorganisatsioonid. ETFL on üleeuroopalise reisiettevõtete liite koondava organisatsiooni ECTAA liige.