Eesti Turismifirmade Liit ootab valitsuselt ECDC juhiste kiiret rakendamist

: Eesti Turismifirmade Liit (ETFL) ootab pikisilmi valitsuse seisukohta eile avaldatud Haiguste Ennetamise ja Tõrje Euroopa Keskuse (ECDC) ja Euroopa Lennundusohutusameti (EASA) uutele juhistele, mis ei pea […]

Tourest logo väike
Tourest logo transparent

Eesti Turismifirmade Liit (ETFL) ootab pikisilmi valitsuse seisukohta eile avaldatud Haiguste Ennetamise ja Tõrje Euroopa Keskuse (ECDC) ja Euroopa Lennundusohutusameti (EASA) uutele juhistele, mis ei pea vajalikuks lennureisijate kohustuslikku eneseisolatsiooni ning testimist.

Eesti Turismifirmade Liidu presidendi Tiit Pruuli sõnul on uutel juhiste näol tegemist sammuga, mis aitaks lennufirmadel, reisibüroodel, majutusettevõtetel ja teistel turismiga seotud ettevõtetel kriisiaegses olukorras efektiivsemalt tegutseda, suurendamata viiruse leviku ohtu.
„Rääkisime juba sügisel, et lennureisidel on oluliselt väiksem võimalus viirust saada kui näiteks lähikontaktide kaudu linnatänaval. Kui inimene on terve, järgib seatud eeskirju ning kasutab kaitsemeetmeid, pole tal mingit põhjust pärast lennureisi kümme päeva karantiinis istuda,“ selgitas Pruuli.

„Ootame, et valitsus uued juhised kiirelt heaks kiidaks vähemalt Euroopa Liidu liikmesriikidest saabuvate lennureisijate osas,“ lisas Pruuli. „Sellele on ka eksperdid varem viidanud, et epidemioloogilisest seisukohast on otselennud kahtlemata ohutumad kui paljude kontaktidega igapäevaelu.“

Juhendi kohaselt tuleks endiselt lennureisijaid enne reisi algust informeerida sihtkoha viiruseinfo ja kohustuslike kaitsemeetmete osas, samuti jätkata kehtivate viirusevastaste abinõude rakendamist nii lennujaamades kui ka lennukites.

Eesti Turismifirmade Liit on turismiga tegelevate tööandjate vabatahtlik ühendus, mis liidab 77 liiget. Liidu põhiliikmeteks on Eesti reisibürood ja reisikorraldajad, kaasliikmeteks transpordiettevõtted, turismiorganisatsioonid, haridusasutused, hotellid, kindlustusfirmad, turismivaldkonna tugiteenuste pakkujad ning välismaised turismiorganisatsioonid. ETFL on üleeuroopalise reisiettevõtete liite koondava organisatsiooni ECTAA liige.