Eesti inimeste reisilemmikute tipus troonivad Kreeka, Türgi ja Egiptus

: Reedest pühapäevani toimunud turismimessil Tourest on Eesti inimeste viimaste aastate reisilemmikud püsinud muutumatutena. Endiselt on puhkusepakettidest populaarsed Türgi, Kreeka ja Egiptus, samuti tunnevad […]

Tourest logo väike
Tourest logo transparent
Touresti külastajate lemmikstendid. Foto: Erik Peinar

Touresti külastajate lemmikstendid. Foto: Erik Peinar

Reedest pühapäevani toimunud turismimessil Tourest on Eesti inimeste viimaste aastate reisilemmikud püsinud muutumatutena. Endiselt on puhkusepakettidest populaarsed Türgi, Kreeka ja Egiptus, samuti tunnevad inimesed järjest suurenevat huvi Euroopa linnapuhkuste vastu.

Eesti Turismifirmade Liidu peasekretäri Mariann Luguse sõnul armastavad Eesti inimesed reisida ning kuna talvekaamose ajal igatsetakse kõige rohkem ikkagi päikest, vaadataksegi enim Lõuna-Euroopa poole, kus varakevadel on juba mõnusad soojad ilmad ning kuhu saab otse ja vaid mõne lennutunniga kohale.

“Kreeka pakub soodsa hinnataseme juures palju erinevaid puhkusesihtkohti, mis teeb sellest atraktiivse reisisihtkoha nii peredele kui ka üksikutele reisijatele. Kreeka meelitab meie inimesi ka tuntud headuses Vahemere köögiga,” selgitas Lugus. “Konkreetsetest kohtadest võiks välja tuua Kreeta, Rhodose ja Korfu.”

“Türgi pakette müüdi Tourestil samuti palju ning huviorbiidis on ka Küpros, kuna seal valitseb sügisesel ajal mõnus soe ilm, meri on soe ning hinnatase soodne. Ideaalne võimalus, kuidas oma suve pikendada. Talvise päikesesihtkohana on esikohal Egiptus,” lisas Lugus.

ETFLi peasekretäri kinnitusel on näha, kuidas inimesed armastavad aina rohkem maailmas seigelda ning seetõttu on aina kasvav täiesti eristuv sihtgrupp, kes tuleb reisimessile otsima häid ideid ja võimalusi, et oma reisilust põnevaks, harivaks ja meeldejäävaks seikluseks realiseerida. Lugus tõdeb, et inimestel on selge huvi ka kultuurireiside vastu.

“Linnapuhkused Euroopa ja maailma populaarsetes kohtades pakuvad avastamisrõõmu – Berliin, Pariis, Rooma, Istanbul, aga ka Tbilisi, Amsterdam ja Barcelona,” loetles Lugus enim müüdud linnasihtkohti. “Otsitakse aktiivseid puhkamisvõimalusi ka eksootilisemates sihtkohtades, millest kindlasti võib välja tuua Bali, Euroopas aga Montenegro.”

Lisaks noortele on seiklustele aina enam avatud ka keskealised ning vanemad inimesed, kes soovivad minna elamusreisidele kõrbesse, mägimatkadele Kesk-Aasias ning parvetama Aafrika kärestikele.

“Just sellekohast reisinõu tulid paljud inimesed Tourestilt ammutama, kuna internet on infost pungil, aga raske on otsustada, mida usaldada. Messil saab kohapeal reisiprofessionaalidega rääkida ning üheskoos nii majutus-, transpordi-, toitlustus- kui ka muudele võimalustele otsa vaadata ja otsustada, mis sobib konkreetsele inimesele kõige paremini,” rääkis Lugus.

29. Tourest tõi tänavu messile kohale ligi 500 eksponenti 32 riigist, esmakordselt olid esindatud Usbekistan ja Aserbaidžaan. Taaskord tuli oma puhkusevõimalusi tutvustama eelmise aasta debütant Guatemala. “Meie inimeste meeli köidab puhkamine Eestis, möödunud aastal saavutati Eestis taas sisetursimi kõikide aegade rekord. Tourestil köitsid külastajate meeli nii koostöös EASi turismiarenduskeskusega läbiviidav “Puhka Eestis” hall, kus kogu Eesti turismiettevõtete paremik on justkui peo peal ning Eesti Toidutee klastri liikmete pakutavad ehedad hõrgutised hallis “Elamused ja maitsed”,” sõnas Lugus.

Touresti üheks oluliseks osaks on saanud välisostjatele Euroopa riikide reisikorraldajatele korraldatav Tourest Hosted Buyers programm. ETFL koostöös EASi turismiarenduskeskuse, airBalticu ja turismisektori paljude ettevõtetega tutvustavad Eestit kui atraktiivset ja omanäolist puhkusesihtkohta, eesmärgiga lisada Eesti siia kutsutud reisikorraldajate tooteportfelli.

“Messi osana tõime Tourest 2020 Hosted Buyer programmi raames siia 60 hoolikalt valitud välismaist reisikorraldajat, kes osalesid messil, kontaktkohtumistel töötoas ning tutvusid Eesti erinevatesse paikadesse toimunud väljasõitude jooksul Eesti kui sihtkoha ja teenustega. See on väga hea näide sektori ettevõtete ja riigi koostööst, et anda välismaistele reisikorraldajatele inspiratsiooni, luua reaalseid koostöökontakte ning suurendada Eesti turismi eksporti,” ütles Lugus.

Touresti külastas kolme messipäeva jooksul reedest pühapäevani 26 863 inimest. Selle aasta Touresti külastajate lemmikstendideks valiti peahallis Viking Line, “Puhka Eestis” hallis Tartu ja Tartumaa stend ning hallis “Elamused ja maitsed” oli rahva lemmikuks Põlvamaa kohvik Tillu.

Lisainfo:
Mariann Lugus
Eesti Turismifirmade Liidu peasekretär
Tel. +372 508 2334