Tänavusele Tourestile tuleb põnevaid reisisihtkohti tutvustama ligi 500 eksponenti 32 riigist

: 7.-9. veebruarini toimuv järjekorras juba 29. reisimess Tourest koondab nädalavahetuseks Eesti Näituste messikeskusesse ligi 500 eksponenti 32 riigist, kes kõik […]

Tourest logo väike
Tourest logo transparent

7.-9. veebruarini toimuv järjekorras juba 29. reisimess Tourest koondab nädalavahetuseks Eesti Näituste messikeskusesse ligi 500 eksponenti 32 riigist, kes kõik inspireerivad, süstivad jätkuvat resisilusti ja annavad professionaalset reisinõu nii Eesti kui ka välismaa osas. Tourestil on sel aastal esmakordsed külalised Aserbaidžaan ja Usbekistan.

Eesti Turismifirmade Liidu peasekretäri Mariann Luguse kinnitusel on Baltikumi suurimal ja pikima ajalooga reisimessil taaskord esindatud paljud põnevad riigid, mille vastu on Eesti inimesed aina rohkem huvi hakanud tundma.

“Eesti inimestele meeldib aina rohkem maailmas ringi seigelda ning just sellekohaseid soovitusi, võimalusi ja pakkumisi leiab Tourestilt hulganisti,” rääkis Lugus.

“Reisiseikluste osas tuntakse kaugematest sihtkohtadest palju huvi Ladina-Ameerika riikide vastu, Tourestil on taas on kohal näiteks värvikad Guatemala ja Kuuba. Inimesed on meelsasti avastamas ka Kesk-Aasia ja Kaukaasia riike, uutest eksponentidest on meil seekord külas Aserbaidžaan ja Usbekistan, Gruusia on juba tuntud Tourestil osaleja,” selgitas Lugus.

Traditsioonilistest kõige populaarsematest sihtkohtadest on Tourestil hea valik Türgi, Kanaari saarte, Kagu-Aasia ja Euroopa linnapuhkuste pakkumisi. Nagu alati, on kodumaiseid puhkamisvõimalusi tutvustamas kõik Eesti maakonnad ja spaad. Koostöös EAS Turismiarenduskeskusega loodud “Puhka Eestis” hallis on kogu piduehtes Eesti nagu peo peal. Luguse sõnul on messi korraldajate eesmärk pakkuda põnevat infot, ajaveetmisvõimalust ning loomulikult soodsaid reise kõigile reisijatüüpidele.

“Eesti inimesele meeldib reisida ning meie inimeste uudishimu avastada maailma ainult kasvab. Tourestilt saab endale sobiva sihtkoha, turismiobjekti ja teenuse valida nii seljakotirändur, lastega pere või luksust armastav noorpaar,” ütles Lugus.

“Samuti on messil kohal kogu Eesti reisiprofessionaalide paremik, nii et täpsemat ja asjatundlikumat nõu reisimise osas pole korraga küll võimalik kusagilt saada. Olgu siis küsimused lastega lendamise, pagasi kindlustamise, sihtkoha hotellide või mõne muu asja kohta – professionaalsed reisikonsultandid on Touresti nimel teinud aasta läbi tublit tööd ja soovivad nüüd välja otsitud pakkumisi inimestega jagada,” lisas Lugus.

Touresti tasub külastada ka nendel, kes pole konkreetselt otsustanud, kas ja kuhu nad tahaksid reisida. Peahalli Reisiklubi programmis astuvad üles rändurid, kes jagavad värskeid muljeid mõnest põnevast hiljuti külastatud sihtkohast. Näiteks räägib reedel laulja Helen Adamson oma reisist Omaani, laupäeval võetakse luubi alla aga Tansaania, Aserbaidžaan ja Lõuna-Aafrika Vabariik.

Lisaks peahallile ja “Puhka Eestis” hallile on taaskord avatud ka “Elamused ja maitsed” hall, kus koostöös Eesti Maaturismi ja Eesti Toiduteega on Kolu kõrtsi mõnusas trahterimiljöös esindatud 15 Eesti toidupiirkonda rohkem kui 50 väiketootjaga, kes kõik pakuvad kohapeal söömiseks ja kaasa ostmiseks just oma piirkonnale iseloomulikke kulinaarseid hõrgutisi.

“Meie esiemade retseptid ja põlvest põlve pärandatud toidutarkused on leidnud tee messilettidele ning see on ainulaadne elamus, mida julgen juba ette soovitada,” ütles Lugus.

Lastele pakub tänavu tegevust Tartumaalt pärit Jääaja Keskus, mis toob kohale lausa mammuti.

Tourest on Baltimaade vanim turismimess ja Eestis üks kõige külastatavam mess. Eelmisel aastal toimunud Tourestil käis kolme päeva jooksul kokku üle 26 000 inimese.