Turismikogukond andis perekond Järvile üle kõrgetasemelise turismiauhinna

: Eesti turismiga seotud erialaliidud ja EASi turismiarenduskeskus (Visit Estonia) tunnustasid eile õhtul peetud pidulikul turismigalal Kristjan, Paavo ja Neeme Järvit […]

Tourest logo väike
Tourest logo transparent
Turismiauhindade Gala Järvid

Eesti turismiga seotud erialaliidud ja EASi turismiarenduskeskus (Visit Estonia) tunnustasid eile õhtul peetud pidulikul turismigalal Kristjan, Paavo ja Neeme Järvit Turismisaadiku auhinnaga, mis antakse üle inimestele, kes on oma igapäevase tööga suurendanud Eesti tuntust maailmas ja toonud seeläbi turismile märkimisväärset kasu.

“Läbi Kristjan, Paavo ja Neeme Järvi aastatepikkuse erakordselt pühendunud ja kõrgetasemelise erialase tegevuse teavad Eestit paljud, kes polnud meie ilusast maast varem midagi kuulnud. Pärnu muusikafestival on juba täna üks Euroopa võimsamaid ja tuntumaid klassikalise muusika festival, mis toob Eestile turismimaana palju positiivset tuntust,” ütles EASi turismiarenduskeskuse projektijuht Kristiina Talisainen.

Lisaks Turismisaadikule anti välja auhinnad Reisiguru, Konverentsisaadiku, Piirkondliku Turismitähe, Turismivirtuoosi, ning Visit Estonia turundustähe kategooriates. Reisiguru tiitli pälvis väsimatu reisisell ja lugude jutustaja Tiit Pruuli.

“Maailmas ringi liikudes näen aina rohkem, et Eesti turustamisel on riigi- ja erasektori toel ära tehtud tohutu töö – maailmasse jõuavad Eesti kunsti näitused, teatrietendused ja rahvusvahelised muusikaüritused ning me väike rahvas paistab silma,” ütles Tiit Pruuli. “Oleme hetkes, kus seda tööd tuleb väsimatult ning nutikalt jätkata, sest ainult nii suurendame Eesti tuntust maana, kus tuleks vähemalt korra elus ära käia.”

Konverentsisaadiku auhinna sai tuntud kardioloog dr Margus Viigimaa, kelle eestvedamisel on Eestisse jõudnud mitmeid tipptasemel konverentse.

“Margus Viigimaa on Eestile tõeline konverentsisaadik, kelle mõtetes on olnud ka mitmete temaatiliste Euroopa Kardioloogide Seltsi konverentside Eestisse toomine, mis paraku on seni jäänud sobiva suurusega ruumi puudumise taha,” iseloomustas Kristiina Talisainen.

Turismivirtuoosi auhinna pälvis Tallink, kes on žürii hinnangul end tõestanud jõulise arendajana ning ettevõttena, kelle tegevusest sündiv kasu on positiivselt mõjutanud nii turismisektorit kui ka kogu Eesti majandust.

Piirkondlikuks Turismitäheks kuulutati auhinnagalal Männiku Metsatalu perenaine Ene Sillamaa, kes tegutseb innukalt Eesti maaturismi edendamisega.

“Ene on alati olnud lahke oma teadmisi ja oskusi jagama kolleegidega, koostööpartneritega ja teiste Eesti Maaturismi ühingu liikmetega üle Eesti. Ene on olnud heaks koostööpartneriks Viljandi Kultuuriakadeemiale, mille tudengitega on ta hoidnud au sees kohalikku kultuuripärandit. Samuti on Ene juurest saanud alguse idee luua Eestisse Saunatee, tema teeneid Eesti turismi ees võibki jääda üles lugema,” ütles Talisainen.

Lisaks andis žürii välja Visit Estonia turundustähe auhinna, mille tänavu pälvis aktiivse Eesti turundamise eest välismaal Eesti Konverentsibüroo juht Kadri Karu.

Turismiauhinnad anti välja EASi turismiarenduskeskuse, Eesti Turismifirmade Liidu, Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu, Eesti Konverentsibüroo, Eesti Spaaliidu, Eesti Maaturismi ning Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi esindajatest koosneva žürii otsuse põhjal.

Lisainfo:

Kristiina Talisainen

EASi turismiarenduskeskuse arenduste projektijuht

Mariann Lugus

Eesti Turismifirmade Liidu peasekretär