Konverentsibüroo meelitaks Eestisse maailma tipptegijad ja niiditõmbajad

: Eile koos Eesti Konverentsibüroo ning Eesti Hotellide ja Restoranide Liiduga Riigikogu kultuurikomisjonile ja kultuuriministrile ühispöördumise saatnud Eesti Turismifirmade Liidu hinnangul aitab Linnahalli konverentsikeskuse rajamine tugevdada […]

Tourest logo väike
Tourest logo transparent
Linnahall

Eile koos Eesti Konverentsibüroo ning Eesti Hotellide ja Restoranide Liiduga Riigikogu kultuurikomisjonile ja kultuuriministrile ühispöördumise saatnud Eesti Turismifirmade Liidu hinnangul aitab Linnahalli konverentsikeskuse rajamine tugevdada Eesti riigi mainet, tuua Eestisse hulganisti erinevate valdkondade tipptegijaid ning hoida Eestit avatuna atraktiivsetele välisinvesteeringutele.

Eesti Turismifirmade Liidu presidendi ning viimasel kahel aastal Euroopa turismi katusorganisatsiooni ECTAA juhtinud Merike Halliku sõnul on konverentsiturism maailmas hoogsalt arenev tööstusharu, mis toob suurt tulu ning mis on atraktiivne igale riigile. Seetõttu vajab Tallinn hädasti konverentsikeskust, mis tooks siia kümneid tuhandeid potentsiaalseid konverentsituriste aastas.

“Konverentsiturism tooks Eestisse väga palju erinevate valdkondade eksperte üle maailma ning see oleks hea kasvulava uute ideede sünniks ja kindlasti ka vahend välisinvesteeringute Eestisse meelitamiseks,” ütles Hallik. “Konverentsiturismist ei saaks kasu ainult Eesti turismisektor, vaid kogu riigi majandus, sest konverentsiturism aitab võimendada erinevates valdkondades toimuvaid arenguid ning tegevusi käivitada.”

Eesti Turismifirmade Liit näeb kohalikul maailmatasemel konverentsikeskusel olulist rolli nii riigi mainekujundajana  kui ka müügitööriistana.

“Kuna Eesti on paljude jaoks siiski üsna tundmatu koht, ei usuta tihti maailmas, kui heal tasemel on meie võimalused erinevateks projektideks, mistõttu on oluline seda näidata. Tuleb olla ise aktiivne ning siia meelitada tipptasemel spetsialiste ja otsustajaid, kes tahaksid oma plaane just Eestis ellu viia,” rääkis Hallik.

“Hea näide on eelmisel aastal toimunud Eesti Euroopa eesistumise periood, mil siia sattus tööasjus palju välismaalasi, kes leidsid, et Eesti on kena paik, kuhu tasub tagasi tulla nii töö kui ka puhkuse eesmärgil. Kuni meil ei ole vastavat keskust, jääb Eesti ilma suurtest ja olulistest konverentsidest, ning mitmed olulised tipptegijad ei jõuagi siia, et oma silmaga veenduda, kui eriline on Eesti,” lisas Hallik.

Halliku sõnul liiguvad oma konverentsikeskuste ehitamisega jõudsalt edasi nii Riia kui ka Vilnius ning Linnahalli projektiga venitamisel võib lähiaastatel tekkida olukord, kus suure osa konverentsituriste napsavad endale Läti ja Leedu ning tugevdavad seeläbi oma võimet rahvusvahelisel turismiturul.

“Tulenevalt geograafilisest asukohast on Eesti turism hooajaline ning just konverentsiturismi arendamine aitaks sesoonsust vähendada ning anda paljudele inimestele tööd ka madalhooajal,” ütles Hallik. “Peame tegutsema targalt, ent otsustavalt, et piirkonnas edukalt konkureerida – Eestil on kõik võimalused olemas, need tuleb ära kasutada.”

Eesti Turismifirmade Liit on turismiga tegelevate tööandjate vabatahtlik ühendus, mis liidab 77 liiget. Liidu põhiliikmeteks on Eesti reisibürood ja reisikorraldajad, kaasliikmeteks transpordiettevõtted, turismiorganisatsioonid, haridusasutused, hotellid, kindlustusfirmad, turismivaldkonna tugiteenuste pakkujad ning välismaised turismiorganisatsioonid. ETFL on üleeuroopalise turismiorganisatsiooni ECTAA liige.

Lisainfo:
Merike Hallik
Eesti Turismifirmade Liidu president