Tourestilt osteti enim Kreeka ja Türgi reise

: Reedest pühapäevani toimunud turismimessil Tourest soetasid inimesed puhkusepakettidest kõige rohkem Kreeka ja Türgi päikesepakette, lennupiletitest olid populaarsemad USA ja Horvaatia. […]

Tourest logo väike
Tourest logo transparent
Tourest külastajad

Reedest pühapäevani toimunud turismimessil Tourest soetasid inimesed puhkusepakettidest kõige rohkem Kreeka ja Türgi päikesepakette, lennupiletitest olid populaarsemad USA ja Horvaatia.

Eesti Turismifirmade Liidu peasekretäri Mariann Luguse sõnul jätkus sarnaselt eelmisele Tourestile selgi aastal Kreeka võidukäik, kuna erinevaid pakkumisi on palju, sihtkoht ise aga euroopalik, hea hinnatasemega ning inimestele tuttav.
“Ligipääsetavus Kreekasse on hea, juba kevadel valitseb seal põhjamaalasele mõnus suvekliima ning see meeldib nii üksikutele kui ka peredega varajastele päikeseotsijatele,” ütles Lugus. “Hästi läksid kaubaks ka Türgi puhkusepaketid. Talvistest sihtkohtadest on endiselt populaarsed Kanaari saared ning jälle kasvab Egiptusesse reisijate arv.”

Uuematest trendidest nimetab Mariann Lugus müüdud kruiiside arvu tõusu, mis näitab, et inimesed mõtlevad oma puhkuse peale laiemalt ning alati ei tähenda see hotellis või mererannas viibimist, vaid mõnusa basseini- ja merepuhkuse koos perega saab ühendada ka väikese seiklusega, külastades ühe reisi jooksul mitut erinevat riiki või piirkonda.

“Päris populaarseteks osutusid Vahemere kruiisid kõige uuemate laevadega, mida tuldi juba teadlikult küsima,” selgitas Lugus. “Samuti otsivad inimesed igal aastal võimalusi linnapuhkusteks – näiteks sel aastal osteti palju reise Viini, Lissaboni, Odessasse ja Pariisi, aga ka näiteks vormel-1 etappidele üle Euroopa.”

Viimase kümne aasta kõige esinduslikumal Tourestil oli tänavu kohal 584 eksponenti 30 riigist. Tourest toimus kokku kolmes hallis – peahallis “Maailm on valla”, koostöös EASi turismiarenduskeskusega  korraldatud “Puhka Eestis” hallis, kus olid piduehtes kõik Eesti maakonnad koos mitmesaja turismiettevõttega ning koostöös Eesti Toiduteega korraldatud “Elamused ja maitsed” hallis, kus kolmel päeval sai nautida 12 Eesti toidupiirkonna roogi ja hõrgutisi.

“Sel aastal püstitasime messile Eesti suurima kodumaise eheda toidu pop-up resto, mis osutus väga populaarseks. Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale pühendatud Eesti toidu maitseelamusi kiitsid nii messile kutsutud väliskülalised ja turismieksperdid kui ka kõik teised messikülastajad,” ütles Lugus. “Lapsed nautisid selles hallis kõige rohkem Põlvamaalt pärit lasteala, kus sai nii pokudega mürada kui muude erinevate tegevustega aega veeta.”

Touresti külastas kolme messipäeva jooksul reedest pühapäevani üle 30 109 inimest. Selle aasta Touresti parimateks stendideks valiti külastajate tagasiside põhjal peahallis Novatoursi stend ja Puhka Eestis hallis Visit Saaremaa väljapanek. Rahva lemmikuks valiti Eesti Toidutee toiduala, kust sai kaasa osta ehedat Eesti toidukraami.

Lisainfo:
Mariann Lugus
Eesti Turismifirmade Liidu peasekretär