Eestit külastab maailma gastronoomia tippnimi Leonid Gelibterman

: Sel nädalavahetusel väisab Baltimaade suurimat ja vanimat reisimessi Tourest Rahvusvahelise Veini- ja Gastronoomiakeskuse president Leonid Gelibterman, kes osaleb siin Eesti […]

Tourest logo väike
Tourest logo transparent
Leonid Gelibterman

Sel nädalavahetusel väisab Baltimaade suurimat ja vanimat reisimessi Tourest Rahvusvahelise Veini- ja Gastronoomiakeskuse president Leonid Gelibterman, kes osaleb siin Eesti Maaturismi ühingu kutsel, et tutvuda Eesti traditsioonilise ja eheda toiduvalikuga.

ETFL koostöös Eesti Toiduteega, mille edendamist toetab Maaeluministeerium, püstitab Tourestil kolmeks päevaks Eesti suurima pop-up resto, kus pakuvad oma kodukohale iseloomulikke maitseid Eesti Toidutee 12 erinevat piirkonda ja mitmed väiketootjad üle Eesti. Rahvusvaheliselt mitmete tunnustuste ja autasudega pärjatud veini- ja toiduekspert Leonid Gelibtermani visiidi eesmärk on tutvuda Eesti eheda toiduga juurtega, et leida uusi maitseelamusi ja ideid maailma viimiseks.


“Kui selline kõrgetasemeline rahvusvaheline hea toidu saadik otsustab küllakutse vastu võtta ning ennast pühendada Eesti toidu saladustesse, siis on see meie kohalikule köögile ja väiketootjatele väga suur tunnustus,” ütles Eesti Maaturismi ühingu tegevjuht Raili Mengel. “Eesti Maaturismi ühing on Leonid Gelibtermaniga teinud varem koostööd Läänemere Toidutee teemal ja Eesti köögi vastu on tal alati väga suur huvi olnud.”

Eesti Turismifirmade Liidu peasekretäri Mariann Luguse sõnul on Eestimaa erinevad toidupiirkonnad ja traditsioonid Tourestil esindatud, seega saab Gelibterman ühest kohast hea ülevaate sellest, millist ehedat toitu on eestimaalased alati söönud ning millised on kombed ja levinud maitsed täna.

“Väga loodan, et tunnustatud toiduekspert leiab Tourestil enda jaoks nii mõndagi huvitavat ning räägib nähtust-kogetust ka maailmas,” ütles Lugus. “Kui Eesti turismiettevõtete jaoks on igipõline küsimus, kuidas välisturiste Eestisse meelitada, siis toit ning kulinaarsed maitserännakud on kahtlemata üks viise uusi sihtgruppe köita, kuna toiduturism on maailmas aina enam levimas.”

Reedest pühapäevani kestev traditsiooniline reisimess Tourest on viimase kümne aasta suurim ja esinduslikuim. EV100 sünnipäevaürituste programmi kuuluvast Tourestist võtab tänavu osa 560 eksponenti 30 riigist. Eesti Toidutee pakutavatest roogadest saavad kõik külastajad osa “Elamused ja maitsed” hallis, kus on kohal üle 50 väiketootja ja toidupakkuja Eestimaa eri paigust.

Tourest on Baltimaade vanim turismimess ja Eestis üks kõige külastatavam mess. Eelmisel aastal toimunud Tourestil käis kolme päeva jooksul kokku üle 28 000 inimese.

 Alates 1991. aastast toimuvat Touresti korraldab Eesti Turismifirmade Liit. Eesti Turismifirmade Liit (ETFL) on turismiga tegelevate tööandjate vabatahtlik ühendus, mille eesmärgid on seotud liitu kuuluvate ettevõtete majandushuvide kaitsmisega turismi valdkonnas ning turismiteenuste kvaliteedi parandamisega. Käesoleval hetkel on liidul 76 liiget. Kuni 2018. aasta maini ollakse Euroopa riikide turismiettevõtete rahvuslikke liite ühendava katusorganisatsiooni ECTAA eesistuja.

Lisainfo:
Mariann Lugus
Eesti Turismifirmade Liidu peasekretär