Eesti vanim reisimess Tourest üllatab sel aastal mitmete uuendustega

: Tänavu 26. korda toimuvalt Baltimaade suurimalt Tourest leiab lisaks traditsioonilistele headele reisipakkumistele ja sadadele eksponentidele mitmeid uuendusi nagu kahepäevane TourestHACK, […]

Tourest logo väike
Tourest logo transparent
Tourest 2016

Tänavu 26. korda toimuvalt Baltimaade suurimalt Tourest leiab lisaks traditsioonilistele headele reisipakkumistele ja sadadele eksponentidele mitmeid uuendusi nagu kahepäevane TourestHACK, kogenud rännumeeste veetav Reisiklubi ning ehedale Eesti toidule pühendatud messihall.

Baltimaade vanimal ja väärikaimal reisimessil Tourest on Eesti Turismifirmade Liidu peasekretäri Mariann Luguse sõnul üks silmapaistvamaid uuendusi kahe päeva jooksul spetsiaalsel alal koostöös inkubaatoriga Digix toimuv TourestHACK, kus meeskonnad Eestist ja välismaalt arendavad välja turismiga seotud teenuseid ja tooteid, millest nii reisijad kui ka turismiettevõtjad võiksid kasu saada.

“Tänane turismisektor on väga huvitatud ajaga kaasas käimisest ning ehk kasvab ka TourestHACKilt välja mõni maailmamastaabis kasutatav turismi ja reisimisega seotud väärt teenus või platvorm, mis hakkab tulevikus oma elu elama sarnaselt Skype’ile,” ütles Lugus. “Ajupotentsiaal, keda Tourestile ootame, on igatahes võimas ning kõigil soovijatel on võimalus ise kas kaasa lüüa või pealt vaadata, kuidas maailma muutvad ideed sünnivad.”

Luguse kinnitusel jätkab Tourest kindlasti aastate jooksul sissetöötatud rada, kus messikülastajatel on võimalik tutvuda erinevate sihtkohtade ja sadade reisi- ja puhkusepakkumistega ning endale sobivaim välja valida. Lisaks osalevatele kümnetele väliseksponentidele on messil tugevalt esindatud ka Eestis asuvad erinevaid põnevaid puhkuse veetmise võimalusi pakkuvad ettevõtted, organisatsioonid ja maakondade turismiinfokeskused.

“Eelmise aasta siseturismi numbrid näitavad, et eestlased puhkavad meelsasti järjest rohkem kodumaa spaades, turismitaludes ning naudivad erinevaid tegevusi Eestimaa puhtas looduses,” rääkis Lugus. “Seetõttu on Tourestil Eestimaa sihtkohad ja Eesti toit väga tugevalt esindatud, viimane lausa eraldi messihalliga. Samuti ei ole me unustanud lapsi, seega leiavad messil palju tegevust kindlasti kõik pereliikmed.”

Huvitava uue ettevõtmistena nimetab Lugus veel ka peahallis eraldi aladel toimuvat erilisi reisisihtkohti põnevast vaatenurgast tutvustavat Reisiklubi ning “Reisi targalt” seminariala, kus kogu messi jooksul toimuvad erinevad reisiteemalised arutelud.

“Turismiasjatundjad ja tuntud rändurid räägivad huvitavatest sihtkohtadest ja oma reisikogemustest ning nendega on võimalik vabas õhkkonnas mõtteid vahetada,” ütles Lugus. “Tõenäoliselt on Tourestil koos kogu Eesti reisiprofessionaalide paremik, kelle nõu reisimisega seotud küsimustes on hindamatu.”

Järjekorras 26. Tourest toimub 10.-12. veebruarini Eesti Näituste messihallis. Tourestil toimuvaga saab end kursis hoida messi kodulehel ja sotsiaalmeedia kanalites. TourestHACKile saab end registreerida veebilehel https://piletimasin.ee/touresthack-2017.

Eesti Turismifirmade Liit (ETFL) loodi 1990. aastal. Liidu liikmed on reisibürood, reisikorraldajad, lennu-, laeva- ja bussifirmad, hotellid, kindlustusfirmad, turismikoolid ja -organisatsioonid. Käesoleval hetkel on liidul 74 liiget. Selle aasta maist kuni 2018. aasta maini ollakse Euroopa riikide turismiettevõtete rahvuslikke liite ühendava katusorganisatsiooni ECTAA eesistuja.

Lisainfo:
Mariann Lugus
ETFLi peasekretär