Tallinna konverentsiürituste 2015. aasta statistika aruanne

: Tallinna konverentsiürituste 2015. aasta statistika aruanne näitab üle 500 osalejaga  konverentside arvu kasvu ja linna valmisolekut suurte rahvusvaheliste konverentside võõrustamiseks. Ülevaates […]

Tourest logo väike
Tourest logo transparent
Tornid Tallinn

Tallinna konverentsiürituste 2015. aasta statistika aruanne näitab üle 500 osalejaga  konverentside arvu kasvu ja linna valmisolekut suurte rahvusvaheliste konverentside võõrustamiseks.

Ülevaates on esitatud andmed Tallinnas toimunud tööreisidest, konverentsiüritustest ning Tallinna turismiveebi konverentsiteemade vaadatavusest.

Tallinna majutusettevõtetes peatus 2015. aastal 1.4 miljonit väliskülastajat, kellest 20% olid äri- ja 5% konverentsireisijad. Paljud kohalikud konverentsidel osalejad ei ööbi Tallinna majutusettevõtetes ning osad rahvusvahelised üritused kestavad ainult ühe päeva. Seega ei kajastu kõik konverentsiüritustel osalejad Eesti Statistikaameti kogutavas majutusstatistikas.

Konverentsiürituste andmekogusse meetings.ee sisestatud andmete analüüsist selgus, et 2015. aastal toimus Tallinnas 79% kõikidest Eestis aset leidnud konverentsiüritustest ning 90% kõikidest rahvusvahelistest üritustest.

Kogutud andmetel toimus pealinnas 4 110 registreeritud konverentsiüritust (muutus -5% võrreldes 2014. aastaga), millest võttis osa ligi 239 000 delegaati (muutus -3% võrreldes 2014. aastaga), kellest ligi viiendik olid pärit välisriikidest.

Võrreldes 2014. aastaga toimus  500 ja enama osalejaga ürituste märkimisväärne kasv (+18%), mis näitab üha suuremate konverentside korraldamise tendentsi Tallinnas. 2015. aasta suurim kohalik konverents oli augustis toimunud Eesti Hambaarstide Päevad (2000 osalejat) ja suurim rahvusvaheline konverents oli märtsis toimunud Tallinn Music Week Conference (850 osalejat).

Loe lühiülevaadet Tallinna konverentsiüritustest või tutvu pikema aastaaruandega siit.

Huvilistel on võimalik tutvuda ka ülevaatega Tallinna turismitrendidest 2015

Konverentsiürituste andmekogu www.meetings.ee

Lisainfo:

Liis Läte

Konverentsiturismi büroo peaspetsialist

Tallinna Ettevõtlusameti turismiosakond

Tel:  +372 640 4763

E-post: liis.late@tallinnlv.ee

www.visittallinn.ee/konverents