Aasta turismiedendaja on Peter Hunt ja aasta turismiobjekt Saaremaa ooperipäevad

: 12. veebruar 2016 Aasta turismiedendaja on Peter Hunt ja aasta turismiobjekt Saaremaa ooperipäevad Täna alanud Eesti vanimal ja suurimal reisimessil […]

Tourest logo väike
Tourest logo transparent
Turismiedendaja võitja 2015

12. veebruar 2016

Aasta turismiedendaja on Peter Hunt ja aasta turismiobjekt Saaremaa ooperipäevad

Täna alanud Eesti vanimal ja suurimal reisimessil Tourest tunnistati 2015. aasta turismiedendajaks Pärnumaa ettevõtja Peter Hunt. Aasta Turismiobjektiks valiti Saaremaa ooperipäevad.

Eesti Turismifirmade Liidu peasekretäri Mariann Luguse sõnul on tekstiilitootja Wendre suuromanik Peter Hunt märkimisväärselt panustanud Eesti turismi arengusse, olles konverentsihotelli Strand arendaja ja vedaja. 2015. aasta suvel sai valmis viimase kümne aasta arendustöö, Põhja-Euroopas ainulaadne link-tüüpi golfikeskus Pärnu lähedal Tahkurannas. “Peter Hunt on olnud väsimatu Eesti tutvustaja Rootsis ning tänu temale on sajad Rootsi turistid üles leidnud Tahkuranna golfiväljaku, kuhu tulevad meelsasti ka soomlased ja venelased,” ütles Lugus.

Aasta Turismiobjekti tiitli pälvinud Saaremaa ooperipäevade raames on esitatud kogu maailmas armastatud heliteoseid kui ka Eesti kaasaegsete heliloojate uudisloomingut. Ooperipäevad on Eesti suurimale saarele toonud maailmanimesid ning aidanud kõrgetasemelise ettevõtmisena Saaremaad maailma põneva turismisihtkohana laiemalt tutvustada. Enda eest räägib fakt, et sellesuvine Ooperigala etendus on juba välja müüdud.

“Saaremaa ooperipäevi teatakse maailma ooperiringkondades väga hästi ning see on osalejatele oodatud sündmus,” ütles auhinna vastu võtnud Eesti Kontserdi direktor Jüri Leiten. “Fakt, et kolmandik piletitest müüakse juba aasta ette ära, näitab, et ka publiku silmis on aasta-aastalt kvaliteetselt korraldatud ooperipäevad võitnud kestva usalduse.”

ETFL annab Aasta Turismiobjekti tiitlit välja alates 1990. aastast ning Aasta Turismiedendaja tiitlit alates 1992. aastast. Parima objekti aunimetuse pretendent peab olema tuntud, omama prestiiži turismiturul ning tagama laitmatu klienditeeninduse. Turismiedendaja aunimetuse saaja on isik, kes tegutseb otseselt turismialase ettevõtluse küsimustega praktilisel või teoreetilisel tasandil. Isik peab mõjutama oma tegevusega Eestis või välisriikides oluliselt turismi positiivset arengut Eestis. Möödunud aastal nimetati parimaks turismiedendajaks EASi Turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso ning parimaks turismiobjektiks Lottemaa.

Reedest pühapäevani toimuval Tourestil osaleb üle 500 eksponendi rohkem kui 20 riigist. Esmakordselt on messil esindatud Tansaania ja Kõrgõzstan. Eestlaste lemmikutest soojamaasihtkohtadest leiab rohkesti pakkumisi Türki ning Taisse.

Tourest hõlmab kolme näitusehalli – peahalli, “Puhka Eestis” halli ning laupäeval-pühapäeval avatud lastehalli, kus jätkub terve nädalavahetuse jooksul väiksematele reisihuvilistele põnevaid tegevusi.

Sel aastal juba 25. korda toimuv Tourest näitab iga aastaga muljetavaldavat elujõulisust – eelmisel aastal toimunud messi külastas kolme päeva jooksul kokku üle 30 000 inimese.

Lisainfo:
Mariann Lugus
Eesti Turismifirmade Liidu peasekretär