Horvaatia ja Bulgaaria populaarsus kasvab

: Alanud suvel on eestlaste suvepuhkuste traditsiooniliste sihtkohtade – Türgi, Hispaania, Kreeka ja Itaalia – kõrvale jõuliselt trügimas Horvaatia ja Bulgaaria. […]

Tourest logo väike
Tourest logo transparent
ETFL25 logo

Alanud suvel on eestlaste suvepuhkuste traditsiooniliste sihtkohtade – Türgi, Hispaania, Kreeka ja Itaalia – kõrvale jõuliselt trügimas Horvaatia ja Bulgaaria.

“Bulgaaria kahte peamisse turismipiirkonda, Musta mere põhjaranniku suurimasse Kuldsete liivade kuurorti ning Burgase lähedal asuvasse Päikseranda lendavad eelkõige noored, kes ootavad soodsat hinnataset ja keskmisest enam seiklusi. Horvaatiasse reisijate spekter on laiem, sinna minnakse nii perepuhkusele kui ka sõpradega,” märkis Eesti Turismifirmade Liidu peasekretär Kristen Lahtein.

“Suviste sihtkohtade TOP 3 püsib aga endine – Türgi, Hispaania ja Kreeka ning kuna Eesti inimesel puudub põhjus kohalikku ilma usaldada, siis sageli on need reisid juba kas möödunud aasta lõpus või veebruaris toimuval Tourestil ostetud ning nende eest tasumine hajutatud poolaasta peale ära,” sõnas Lahtein.

“Sarnaselt möödunud aastatega käib praegu aktiivne sügis- ja talvepuhkuste planeerimine ning lennupiletite ja reisipakettide müük,” tähendas Lahtein.

Bulgaariasse ja Türki lendavad Tallinnast tšarterid viis korda nädalas ning Kreekasse kolm korda nädalas. Horvaatiasse Spliti linna teeb Estonian Air juba teist aastat järjest oma suvehooajal regulaarlende, lisaks on Horvaatiasse võimalik jõuda ka reisikorraldajate poolt tehtavate tšarterlendudega.

Eesti Turismifirmade Liit on turismiga tegelevate tööandjate vabatahtlik ühendus, mis liidab 74 liiget, kellest 53 on põhi- ja 21 kaasliikmed. Liidu põhiliikmeteks on Eesti reisibürood ja reisikorraldajad, kaasliikmeteks transpordiettevõtted, turismiorganisatsioonid, haridusasutused, hotellid, kindlustusfirmad, turismivaldkonna tugiteenuste pakkujad ning välismaised turismiorganisatsioonid. ETFL on üleeuroopalise turismiorganisatsiooni ECTAA liige.