Costa Pacifica avab 4. mail kruiisihooaja

: 4. mail algab Tallinna Sadamas tänavune kruiisilaevade hooaeg, mis kestab 17. oktoobrini. Hooaja esimese laevana sildub Vanasadamas Costa Pacifica, mille […]

Tourest logo väike
Tourest logo transparent
Kruiisilaev

4. mail algab Tallinna Sadamas tänavune kruiisilaevade hooaeg, mis kestab 17. oktoobrini. Hooaja esimese laevana sildub Vanasadamas Costa Pacifica, mille pardal on 2837 reisijat, kellest üle poole on pärit Saksamaalt, järgnevad Prantsusmaa ja Itaalia kodakondsed, kokku on laeval reisijaid 39 erinevast riigist. Laev saabub Peterburist ja suundub Tallinnast edasi Riiga.

Tallinna Sadama juhatuse esimehe Ain Kaljuranna sõnul on tänavuse kruiisihooaja jooksul Tallinnasse kokku oodata 281 kruiisilaeva külastust, mis toovad meie pealinnaga tutvuma ligikaudu 480 tuhat inimest. 12 laeva külastavad Tallinna esmakordselt. „Tänavused suurimad laevad on 330 meetri pikkused Regal Princess ja Britannia, mida teenindatakse aasta tagasi avatud ja spetsiaalselt väga pikkade kruiisilaevade jaoks ehitatud kruiisikail. Üheaegselt on Tallinn võimeline vastu võtma 6-7 kruiisilaeva,“ lisas Kaljurand.

Tallinna Sadamast saab ka sel kruiisihooajal pööringu sadam ehk kruiiside algus-ja lõpp-punkt. Hispaania kruiisifirma Pullmantur vahetab Tallinnas oma laeva Empress reisijaid kolm korda.

Teist aastat järjest avaneb nii kruiisireisijatel kui ka linnakodanikel võimalus imetleda Tallinna 120 meetri kõrguselt õhupalliga Balloon Tallinn õhku tõustes. Lisaks õhupallilennule pakub Balloon Tallinn sel aastal ka helikopterilende Tallinna kohal. Mõlemad atraktsioonid paiknevad kruiisisadama vahetus läheduses.

Tallinna Sadama poolt opereeritavas Saaremaa sadamas saab kruiisihooaeg alguse 16.mail. Saaremaale on sel aastal oodata 6 kruiisilaeva külastust ligikaudu 3 500 kruiisireisijaga.

Järgmine kruiisilaev saabub Eestisse juba 7. mail.