Lottemaa tunnistati parimaks turismiobjektiks

: Sel nädalavahetusel Eesti Näituste messikeskuses toimuval Baltimaade suurimal turismimessil Tourest tunnistati möödunud aasta turismiedendajaks Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso ning […]

Tourest logo väike
Tourest logo transparent

Sel nädalavahetusel Eesti Näituste messikeskuses toimuval Baltimaade suurimal turismimessil Tourest tunnistati möödunud aasta turismiedendajaks Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso ning parimaks turismiobjektiks Lottemaa.

Eesti Turismifirmade Liidu peasekretär Kristen Lahteini sõnul võib Tarmo Mutsot pidada sillaks Eesti riigi ja turismiettevõtjate vahel. “Tarmo Mutso on Eesti turismi vedur, kes teeb oma tööd südamega ning tutvustab Eestit igal võimalusel,” ütles Lahtein.

“Lottemaa näol on tegemist kauaoodatud väljaspool pealinna peredele suunatud turismiobjektiga, mis püüab nii sise- kui välisturiste. Nende puhul on ka näha, et peale edukat avahooaega ei jääda loorberitele puhkama, vaid arendatakse küla edasi,” märkis Lahtein.

Tarmo Mutso töötab EAS-is alates 2006. aastast. Ta on lõpetanud Eesti Põllumajandusülikooli ning täiendanud end Diplomaatide koolis nii Eestis kui Saksamaal.

Baltimaade suurim teemapark Lottemaa asub Pärnumaal Tahkuranna vallas. 2014. aasta juulis avatud mängumaa võitis juba avahooajal paljude inimeste südamed ning uuel hooajal soovib võõrustada just perepuhkusel olevaid sise- ja välisturiste.

Aasta Turismiedendaja ja Aasta Turismiobjekti tiitli nominente said esitada kõik ETFLi kuuluvad Eesti turismiorganisatsioonid. ETFL tunnustab parimaid turismitegijaid alates 1990. aastast. Möödunud aastal nimetati parimaks turismiedendajaks Tallinna Lennujaama juhatuse liige Erik Sakkov ning parimaks turismiobjektiks Kiviõli Seikluskeskus.

Reedest pühapäevani toimuval Tourestil osaleb ligi viissada eksponenti, eksootilistest sihtkohtadest on messil esimest korda esindatud Etioopia, Malaisia ning Filipiinid. Tourest hõlmab kolme näitusehalli – peahalli, “Puhka Eestis” halli ning lastehalli. Tänavu tehakse koostööd Tallinna Tänavatoidufestivaliga.

24. aastat järjest toimuv Tourest on Baltimaade suurim ja vanim turismimess ja Eestis üks kõige külastatavam mess – möödunud aastal toimunud Touresti külastas kolme päeva jooksul ligi 36 000 inimest.