Tourestile tuleb Lottemaa külla

: Kahe nädala pärast Eesti Näituste paviljonis 24. korda toimuvat turismimessi Tourest külastab sel aastal Pärnumaal asuv Lottemaa, mis on lühikese […]

Tourest logo väike
Tourest logo transparent

Kahe nädala pärast Eesti Näituste paviljonis 24. korda toimuvat turismimessi Tourest külastab sel aastal Pärnumaal asuv Lottemaa, mis on lühikese tegutsemisaja jooksul kogunud populaarsust nii sise- kui välisturistide seas.

Lottemaa esindaja Jorgen Sumina hinnangul ei olnud 35-päevase avahooaja jooksul võimalik kõigil huvilistel Lottemaad külastada. “Tuues Lottemaa Tallinnasse Tourestile, saavad kõik soovijad meiega tutvuda ja ühtlasi kutsume kõiki uuel hooajal Pärnumaale,” ütles Sumin.

Lottemaa lastealale pääseb 3-eurose piletiga ning messil on müügil ka soodsamaid pileteid Pärnumaal asuva Lottemaa külastamiseks. Tallinnasse tuuakse Sumina sõnul suur Lotte laev, mis hakkab selle aasta juunist Lottemaal paiknema. Ta lisas, et eelkõige keskenduvad nad turismimessil aga Lotte tegelastele ja näidenditele, sest piiratud ala tõttu pole kõiki atraktsioone võimalik kaasa tuua.

Touresti korraldava Eesti Turismifirmade Liidu peasekretäri Kristen Lahteina sõnul on lisaks Lottemaale kõigil külastajatel sel aastal võimalus tutvuda seni suurima Eesti halliga. “Hallis on esindatud kõik maakonnad, mõned maakonnad ka lisaks eraldi piirkondadega,” ütles Lahtein.

Lahtein lisas, et sel aastal teeb Tourest koostööd Tallinna Tänavatoidufestivaliga, mis esimest korda toimus eelmise aasta suvel Telliskivis. Tema sõnul tähendab see heade reisipakkumiste kõrval ka häid toiduelamusi.

Tourest on Baltimaade vanim ja suurim turismimess ning Eesti üks kõige külastatavam mess – möödunud aastal toimunud Touresti turismimessi külastas kolme päeva jooksul kokku 35 994 inimest. Eelmisel aastal oli messil esindatud 466 eksponenti.

Touresti korraldav Eesti Turismifirmade Liit tähistab sel aastal oma 25. juubelit. Liidu põhiliikmeteks on Eesti reisibürood ja reisikorraldajad, kaasliikmeteks transpordiettevõtted, turismiorganisatsioonid, haridusasutused, hotellid, kindlustusfirmad, turismivaldkonna tugiteenuste pakkujad ning välismaised turismiorganisatsioonid. ETFL-is on hetkel 72 liiget, kellest 51 on põhi- ja 21 kaasliikmed.