ETFL: kindlustusseadus pärsib reisikindlustust

: Eesti Turismifirmade Liidu hinnangul võib Riigikogus menetluses olev kindlustustegevuse seadus vähendada välismaale reisijate kindlustatuse taset ning kasvatada reisijate ja riigi […]

Tourest logo väike
Tourest logo transparent

Eesti Turismifirmade Liidu hinnangul võib Riigikogus menetluses olev kindlustustegevuse seadus vähendada välismaale reisijate kindlustatuse taset ning kasvatada reisijate ja riigi kulusid.

“Eelnõu peamine eesmärk peaks olema reisikindlustuse pakkumise ja soetamise lihtsaks tegemine ja selle tulemusel maailmas ringi reisivate inimeste kindlustuskaitse suurendamine, antud juhul võib juhtuda hoopis vastupidine,” lausus ETFLi peasekretär Kristen Lahtein.

“Prantsusmaal ja Suurbritannias võeti sarnane meede vastu, reisikindlustuse müük tehti komplitseeritumaks, misjärel huvi reisikindlustuse vastu langes ning riigil tuli hakata inimesi välismaal ja sealt koju transportimisel endisest enam aitama hakata,” lausus Lahtein.

„Põhiteenuse juurde müüdav reisikindlustus on mugavustoode ja selle fookus peab olema suunatud vaid ja ainult kliendi reisisihtkoha või reisiiseloomuga seotud reisikindlustuse põhitingimustele. Iga kitsast fookusest väljuv teave sealhulgas vahendustasude kohustuslik avaldamine, mõjutab reisikindlustuse lepingute vahendamise mahtu negatiivses suunas,“ tähendas Lahtein.

Eesti Turismifirmade Liit (ETFL) on turismiga tegelevate tööandjate vabatahtlik ühendus, mis tegutseb liikmete tahte ja huvide kohaselt. Liidu põhiliikmeteks on Eesti reisibürood ja reisikorraldajad, kaasliikmeteks transpordiettevõtted, turismiorganisatsioonid, haridusasutused, hotellid, kindlustusfirmad, turismivaldkonna tugiteenuste pakkujad ning välismaised turismiorganisatsioonid. ETFL-is on 71 liiget, kellest 50 on põhi- ja 21 kaasliikmed.

Lisainfo:
Kristen Lahtein
Eesti Turismifirmade Liidu peasekretär
Tel: 5662 2466
kristen@etfl.ee