Ligi 30 Euroopa turismifirmade liidu esindajad kogunesid Tallinnas

: Eile ja täna kohtusid Tallinnas ECTAA ehk Euroopa Turismifirmade Assotsiatsiooni liikmed, kes keskendusid poolaastakoosolekul nii järgneva viie aasta turismistrateegiale kui […]

Tourest logo väike
Tourest logo transparent

Eile ja täna kohtusid Tallinnas ECTAA ehk Euroopa Turismifirmade Assotsiatsiooni liikmed, kes keskendusid poolaastakoosolekul nii järgneva viie aasta turismistrateegiale kui ka uuenduskuuri läbiva pakettreiside direktiivi põhipunktidele.

Esimest korda Tallinnas toimunud 110. ECTAA poolaastakoosolekut külastas teiste hulgas Euroopa Komisjoni turismiosakonna juhataja Pedro Ortún. Ortúnile lisaks said Tallinnas kokku turismifirmade liitude esindajad üle kogu Euroopa.

Ortún keskendus oma ettekandes Euroopa turismistrateegiale aastatel 2015-2020. Tema sõnul on järgneva viie aasta olulisemaid eesmärke innovatsiooni soodustamine turismis ning samuti keskkonnasäästliku turismitegevuse arendamine.

Eesti Turismifirmade Liidu peasekretäri Kristen Lahteina sõnul tõsteti koosolekul teiste teemadena esile nii pakettreiside juhendi uuendamine kui ka Euroopa tutvustamine väljaspool meie maailmajagu. Lahteina hinnangul lahknevad arvamused Euroopa tutvustamise osas. “Suured turismimaad reklaamivad ennast edukalt ka üksi, väiksemaid riike, nagu Eesti, aitab aga just Euroopa, Baltikumi või Põhjamaa kuvand,” ütles Lahtein. Ta lisas, et Aasia või Ameerika turisti ei pruugi leida põhjust külastada Eestit, küll aga näiteks kolme Balti riiki koos

1961.aastal loodud Euroopa Turismifirmade Assotsiatsioon (ECTAA) ühendab 31 liiget 29 riigis. 2012. aasta seisuga on ECTAA katuseorganisatsiooniks 70 000 reisibüroole ja reisikorraldajale, mille käive ulatub 180 miljardi euroni ning mis annavad tööd 470 000 inimesele.

Eesti Turismifirmade Liit (ETFL) astus ECTAA liikmeks 1999. aastal.