ETFL: kehv ilm kasvatas huvi välisreiside vastu

: Juuni sombune ilm ja madalad temperatuurid on kasvatanud eestlaste huvi välisreiside vastu, uutest sihtkohtadest kogub populaarsust Horvaatia. Eesti Turismifirmade Liidu […]

Tourest logo väike
Tourest logo transparent

Juuni sombune ilm ja madalad temperatuurid on kasvatanud eestlaste huvi välisreiside vastu, uutest sihtkohtadest kogub populaarsust Horvaatia.

Eesti Turismifirmade Liidu peasekretär Kristen Lahteina sõnul on peamised puhkuse sihtkohad endiselt Türgi, Kreeka, Hispaania ja Bulgaaria. “Uutest sihtkohtadest on populaarsust kogumas Horvaatia, kuhu sellest kevadest alustas otselendudega ka Estonian Air – Horvaatia kasuks räägib nii turvalisus, rannajoone pikkus, mis mandriosal ulatub ligi 1800 km, kui ka lühike lend Tallinnast – vaid 2,5h,” märkis Lahtein.

Lahteina hinnangul planeeritakse puhkusi päris pikalt ette, seda eriti välisreiside puhul. “Mida varem piletid osta, seda odavamaks reis tarbijale lõpuks kujuneb,” lausus Lahtein.

Lahteina sõnul ei ole põhjust karta, et siseturism sel suvel päris kiratsema hakkab. “Eesti inimesed puhkavad enamasti just suvel ning kõik ei soovi ega saa oma puhkust välismaal veeta”, ütles Lahtein.

Lahtein lisas, et suvist siseturismi ei tasu üles ehitada vaid sooja ilma peale – ka vihmase ja jaheda ilmaga on võimalik toredaid tegevusi teha, uutest ja põnevatest siseturismi kohtadest näiteks peagi avatavas Lottemaal või Kiviõli seikluskeskuses ja Lennusadamas.

ETFL meenutab välispuhkust planeerivale tarbijale, et enne reisi ostmist tasub turismifirma usaldusväärsust kontrollida majandustegevuse registrist. Samuti on võimalik vaadata ETFLi kodulehelt reisikorraldaja liikmelisust.

Eesti Turismifirmade Liit (ETFL) on turismiga tegelevate tööandjate vabatahtlik ühendus, mille eesmärgid on seotud liitu kuuluvate ettevõtete majandushuvide kaitsmisega turismi valdkonnas, Eesti turismisektori arendamise ning turismiteenuste kvaliteedi parandamisega. ETFLi kuulub 67 liiget ja kaasliiget.

Lisainfo:

Kristen Lahtein
Eesti Turismifirmade Liidu peasekretär
+372 5662 2466
kristen@etfl.ee   
www.etfl.ee