ETFL: Eesti tuntust sihtkohana tõstab turismifirmade ja riigi koostöö

: Eesti Turismifirmade Liidu (ETFL) mais ametisse astunud uus juhatus näeb liidu esmaste tegevuseesmärkidena Eesti tutvustamist uutel sihtturgudel ning Eestisse tulnud […]

Tourest logo väike
Tourest logo transparent

Eesti Turismifirmade Liidu (ETFL) mais ametisse astunud uus juhatus näeb liidu esmaste tegevuseesmärkidena Eesti tutvustamist uutel sihtturgudel ning Eestisse tulnud uute lennuliinide jätkusuutlikkuse tagamist, Eesti tuntuse tõstmiseks sihtturgudel kutsub liit kõiki turismindusega tegelevaid osapooli koostööd tegema.

“Välisturistide panus Eesti majandusse ja tööhõivesse on väga märkimisväärne – ainuüksi mullu kulutasid Eestis ööbinud ligi kaks miljonit turisti siin 1,35 miljardit eurot,” ütles ETFL-i president Külli Karing neljapäeval pärast uue juhatuse esimest kogunemist. “Arvestades välisturistide panust siinsesse majandusse, peame jätkuvalt panustama Eesti kui turismisihtkoha tutvustamisele.”

ETFL-i presidendi sõnul on liit asunud aktiivselt turundama Eestit uutel potentsiaalsetele sihtturgudel. Käesoleval aastal on juba koostöös lennuliinidega korraldatud riikidevahelised turismiettevõtete koostööseminarid Türgis ja Horvaatias, sügiseks on plaanis samalaadne koostöö järgmistel sihtturgudel, kust on avanemas uued otselendude võimalused.

“ETFL teeb aktiivselt tööd selle nimel, et uued lennuliinid Eestis jätkusuutlikena püsiksid – see annab Eesti tarbijale parema otselendude valiku ning aitab välisturistidel uutelt turgudelt meile lennata,” lausus Karing.

Kaheaastaseks perioodiks valitud uus juhatus peab Külli Karingu sõnul üheks oma olulisemaks tegevussuunaks ka kõigi turismindusega seotud osapoolte koostööd. “Selle eelduseks, et Eestis ööbivate välisturistide arv kasvaks ka edaspidi, on nii turismifirmade ja sektoriga seotud ettevõtjate koostöö kui ka koostöö riigiga, kelle abil Eestit välismaailmale tutvustada,” lausus Karing.

Eesti Turismifirmade Liit valis liidu uue juhatuse 15. mail. Kõrvuti juhatuse esimehe ja presidendi Külli Karing uga(Via Hansa Eesti) kuuluvad juhatusse Sven Lõokene (Reisiekspert, ETFL-i asepresident), Anne Samlik (Estravel, ETFL-i asepresident), Aili Kägu (Wris), Merike Hallik (CWT Estonia), Peter Roose (Tallink Grupp) ja Daisy Järva (Tallinntour).

Eesti Turismifirmade Liit (ETFL) on turismiga tegelevate tööandjate vabatahtlik ühendus, mille eesmärgid on seotud liitu kuuluvate ettevõtete majandushuvide kaitsmisega turismi valdkonnas, Eesti turismisektori arendamise ning turismiteenuste kvaliteedi parandamisega. ETFLi kuulub 67 liiget ja kaasliiget.

Lisainfo:

Kristen Lahtein
peasekretär
Eesti Turismifirmade Liit
+372 56 622 466
kristen@etfl.ee    
www.etfl.ee