ETFL: reisifirmad järgivad välisministeeriumi soovitust

: Eesti Turismifirmade Liit toetab Novatoursi ja TEZ Touri operatiivset tegutsemist ja edasiste reiside tühistamist Egiptusse, milline otsus lähtus välisministeeriumi kehtivast […]

Tourest logo väike
Tourest logo transparent

Eesti Turismifirmade Liit toetab Novatoursi ja TEZ Touri operatiivset tegutsemist ja edasiste reiside tühistamist Egiptusse, milline otsus lähtus välisministeeriumi kehtivast soovitusest.

ETFLi peasekretär Kristen Lahteini sõnul seavad reisifirmad esmaseks kliendi turvalisuse ja heaolu ning järgivad välisministeeriumi hoiatusi. “Novatours ja TEZ Tour on kiirelt reageerinud, oma viimased reisid tühistanud ning kõik Egiptuses olevad turistid saavad tõenäoliselt nädalalõpuks koju,” lausus Lahtein.

“Küllap järgivad nende eeskuju teised reisikorraldajad ning seavad klientide julgeoleku huvid kõrgemale oma ettevõtte omadest,” lausus Lahtein. 

“Egiptuse reisid lõppevad tavaliselt aprilli keskel, seega talvehooaeg on selleks aastaks läbi saanud ning Eesti reisija on oma pilgu suunanud juba Lõuna-Euroopa, see on eelkõige Hispaania, Kreeka ja Horvaatia poole,” märkis Lahtein.

“Tahaks loota, et olukord pikas perspektiivis Egiptuses stabiliseerub, sest Egiptusele on vähe alternatiive nii sobiva lennukauguse kui kohapealsete teenuste hindade asjus,” sõnas Lahtein.

Eesti Turismifirmade Liit (ETFL) on turismiga tegelevate tööandjate vabatahtlik ühendus, mille eesmärgid on seotud liitu kuuluvate ettevõtete majandushuvide kaitsmisega turismi valdkonnas ning turismiteenuste kvaliteedi parandamisega. ETFLi kuulub 67 liiget ja kaasliiget.

Lisainfo:

Kristen Lahtein
peasekretär
Eesti Turismifirmade Liit
+372 56 622 466
kristen@etfl.ee
www.etfl.ee