PRESSITEADE: Touresti külastas 35 994 inimest

: Reedest pühapäevani (14.-16. veebruarini) toimunud turismimessi Tourest külastas sarnaselt eelmise aastaga ligi 36 000 inimest, eksponentide arv ulatus esmakordselt 482 […]

Tourest logo väike
Tourest logo transparent
Tourest pilt

Reedest pühapäevani (14.-16. veebruarini) toimunud turismimessi Tourest külastas sarnaselt eelmise aastaga ligi 36 000 inimest, eksponentide arv ulatus esmakordselt 482 organisatsioonini 24 riigist.

Eesti Turismifirmade Liidu peasekretär Kristen Lahteina sõnul kergitas huvi messi vastu eelmiste aastatega võrreldes suurem lennupiletite ja puhkusereiside sooduspakkumiste osakaal. “Messikülastajate populaarsemateks nn päikesereiside sihtkohtadeks olid Türgi, Egiptus, Kreeka ja Bulgaaria,” märkis Lahtein.

ASi Estonian Air arendus- ja turundusosakonna juhataja Gunnar Mägi sõnul müüs lennufirma messi ajal eelneva aastaga võrreldes kolm korda enam lennupileteid. “Enimmüüdud sihtpunktid olid Kiiev, Brüssel ja Kopenhaagen ning suur huvi oli ka Berliini ja teiste suveliinide nagu Spliti, Nizza ja Pariisi vastu. Enim pileteid telliti juulisse ja juunisse,” lausus Mägi.

Käesoleva aasta Tourestil olid esmakordselt esindatud eksootilistest sihtkohtadest Atlandi ookeani saared Assoorid ning India ookeanis asuvad Seišellid. Mess hõlmas kolme näitusehalli – peahalli, “Puhka Eestis” halli ning laste- ja laadahalli.

Alates 1991. aastast toimuvat Touresti korraldab Eesti Turismifirmade Liit. Eesti Turismifirmade Liit (ETFL) on turismiga tegelevate tööandjate vabatahtlik ühendus, mille eesmärgid on seotud liitu kuuluvate ettevõtete majandushuvide kaitsmisega turismi valdkonnas ning turismiteenuste kvaliteedi parandamisega. ETFLi kuulub 67 liiget ja kaasliiget.

Lisainfo:

Kristen Lahtein, peasekretär, Eesti Turismifirmade Liit
+372 56 622 466+372 56 622 466, kristen@etfl.ee, www.tourest.eu