PRESSITEADE: Kiviõli Seikluskeskus tunnistati parimaks turismiobjektiks

: Tänasest pühapäevani Eesti Näituste messikeskuses toimuval Baltimaade suurimal turismimessil Tourest tunnistati möödunud aasta turismiedendajaks Tallinna Lennujaama juhatuse liige Erik Sakkov ning parimaks turismiobjektiks SA […]

Tourest logo väike
Tourest logo transparent
Avamine

Tänasest pühapäevani Eesti Näituste messikeskuses toimuval Baltimaade suurimal turismimessil Tourest tunnistati möödunud aasta turismiedendajaks Tallinna Lennujaama juhatuse liige Erik Sakkov ning parimaks turismiobjektiks SA Kiviõli Seikluskeskus.

Eesti Turismifirmade Liidu peasekretär Kristen Lahteini sõnul on Erik Sakkov võidelnud tulemuslikult Eesti avatud hoidmise ja ühendatuse eest muu maailmaga. “Sakkovi viimane tähelepanuväärne võit on Portugali lennufirma TAP otselendude algus Tallinnast, mis sisuliselt avab meile 80 sihtkohta ja uue mandri, Lõuna-Ameerika,” märkis Lahtein.

“Kiviõli Seikluskeskus on näide aastate pikkusest pühendumisest, mille tulemusel on Eesti kaardile juba tekkinud täiesti uus turismipiirkond, mis köidab nii siseturisti kui meelitab ka välisturisti pealinnast välja. Kiviõli on eeskujuks teistele väljaspool Tallinna kerkivatele  turismiobjektidele, olgu nendeks siis muuseumid, mõisad või lastepargid,” lausus Lahtein.

Erik Sakkov on Tallinna Lennujaamas töötanud viimased viis aastat ning vastutab ettevõttes turunduse ja teeninduse valdkonna eest. Varem on Sakkov juhtinud Eesti Ühispanga reklaamitegevust ning Tallinna Sadama turundust. Sakkov on lõpetanud Tallinna Ülikooli ja Oxfordi ülikooli ning omandanud magistrikraadi Estonian Business Schoolis.

SA Kiviõli Seikluskeskus on tuhamäe ümberkujundamise tulemusena loodud ainulaadne suusa-, moto-, ratta-, seiklus- ja tervisespordikeskus kogu Läänemere piirkonnas. Keskusesse on rajatud Eesti pikimad, kuni 700meetrised mäesuusanõlvad koos rahvusvahelistele nõuetele vastava lumelauapargiga. Kiviõli Seikluskeskust külastas esimesel, 2013. aasta talvehooajal üle 14 000 inimese.

Aasta Turismiedendaja ja Aasta Turismiobjekti tiitli nominente said esitada kõik ETFLi kuuluvad Eesti turismiorganisatsioonid. ETFL tunnustab parimaid turismitegijaid alates 1990. aastast. Möödunud aastal nimetati parimaks turismiedendajaks Eesti meremuuseumi direktor Urmas Dresen ning parimaks turismiobjektiks Lennusadam.

Reedest pühapäevai toimuval Tourestil osaleb ligi viissada eksponenti 24 riigist, eksootilistest sihtkohtadest on messil esmakordselt esindatud Atlandi ookeani saared Assoorid ning India ookeanis asuvad Seišellid.

Tourest hõlmab kolme näitusehalli – peahalli, “Puhka Eestis” halli ning laste- ja laadahalli. Lisaruumi on võetud ka väljast, kus on esindatud valdavalt transpordifirmad.

23-ndat aastat järjest toimuv Tourest on Baltimaade suurim turismimess ja Eestis üks kõige külastatavam mess – möödunud aastal toimunud  Touresti külastas kolme päeva jooksul kokku rekordilised 36 316 inimest.

Lisainfo:

Kristen Lahtein, ETFLi peasekretär, tel 5662 2466
Janek Maar, SA Kiviõli Seikluskeskuse juhatuse liige, tel 510 2704