Türgi tõusis esmakordselt eestlaste lemmiksihtkohaks

: Eestlased eelistasid möödunud aastal oma puhkuse mööda saata kõige enam Türgis, viimased aastakümned lemmiksihtkoha positsiooni hoidnud Egiptus langes teisele ning kolmandal kohal […]

Tourest logo väike
Tourest logo transparent

Eestlased eelistasid möödunud aastal oma puhkuse mööda saata kõige enam Türgis, viimased aastakümned lemmiksihtkoha positsiooni hoidnud Egiptus langes teisele ning kolmandal kohal on endiselt Hispaania.

Eestlaste puhkusereiside statistika järgi näitavad järjekindlat kasvu suvisel perioodil Bulgaaria ja Horvaatia ning talvisel hooajal Lähis-Idas asuv Dubai ja Atlandi ookeanil Kanaari saared. Kaugematest sihtkohtadest on tõusnud Aasias asuvate Tai ja India kuurortide ning Lõuna- ja Ladina-Ameerika riikide külastatavus.  

Eesti Turismifirmade Liidu peasekretär Kristen Lahteini sõnul mõjutab Egiptuse turismi riigi ebastabiilne olukord. “Lisaks pakub Türgi täna Egiptusest rohkem, puhaste liivarandade ja taskukohaste hindade kõrval ühe reisi raames nii eksootikat kui tuttavlikku – Türgis näeb nii Aasiat kui Euroopat,” märkis Lahtein. 

“Türgi turismihooaeg kestab sisuliselt maist novembrini, mis eesti puhkajale tähendab võimalust oma suve kas algusest või lõpust pikendada,” lausus Lahtein.

“Kui laiemalt tarbija käitumist vaadata, siis eesti inimene on hakanud oma puhkusereise oluliselt varem planeerima. 2/3 inimesi reisib puhkusereisidega ning enamus paneb oma suve paika juba veebruaris, Touresti turismimessi toimumise ajal, mil kehtivad varajase tellija soodustused ja hinnagarantiid,” ütles Lahtein.

Eesti Turismifirmade Liit (ETFL) on turismiga tegelevate tööandjate vabatahtlik ühendus, mille eesmärgid on seotud liitu kuuluvate ettevõtete majandushuvide kaitsmisega turismi valdkonnas ning turismiteenuste kvaliteedi parandamisega. ETFLi kuulub 68 liiget ja kaasliiget.

Lisainfo:

Kristen Lahtein
peasekretär
Eesti Turismifirmade Liit
+372 56 622 466
kristen@etfl.ee
www.etfl.ee