Eesti saab endale teemapargi Lottemaa ja elamuskeskuse WOW!

: EAS otsustas eraldada turismitoodete arendamise meetmest toetust kahele pereturismi atraktsioonide taotlusvooru projektile. 2014. aasta augustis avatav Lottemaa asub Pärnu külje […]

Tourest logo väike
Tourest logo transparent

EAS otsustas eraldada turismitoodete arendamise meetmest toetust kahele pereturismi atraktsioonide taotlusvooru projektile. 2014. aasta augustis avatav Lottemaa asub Pärnu külje all. Üle 5000 ruutmeetri suurune vabaajakeskus WOW! kerkib Viimsi Spa juurde.

Lottemaa hakkab pakkuma üle 100 atraktsiooni mereäärses männimetsas. Plaanide  järgi on teemapark avatud mai keskpaigast septembri keskpaigani seitsmel päeval nädalas. Iga päev toimuvad temaatilised etendused eri vanuses lastele ja nädalavahetusele on planeeritud täiendavad pereprogrammid.

Lottemaa loomisel mõeldakse külastajatele mitte ainult Eestist vaid ka Lätist, Venemaalt, Soomest ja mujaltki riikidest, kus Lotte animafilmid on saavutanud suure populaarsuse. Lähedus Riiale aitab Lottemaal pakkuda vaba aja veetmise võimalusi ka lõunanaabritele, arvestades seda, et Lätis ei ole ühtegi mastaapidelt võrreldavat pere ajaveetmiskeskust.

WOW! Kogupere Elamuskeskus on meelelahutus- ja vabaajakeskus igas vanuses lastele ja täiskasvanutele, mis pakub aktiivset ja harivat tegevust. Keskus ühendatakse kõrgtehnoloogilise multimeedia-kinokeskuse ning spaa- ja saunamaailmaga. Kaks keskust läbivat teemat on „vesi“ ja „kosmos“.

WOW keskuse rajamiseks saab OÜ SPA Varad toetust summas 1 518 000 eurot (projekti kogumaksumus 3 400 644 eurot). Lottemaa teemapargile eraldatud toetuse suurus on 4 423 552 eurot (projekti kogumaksumus 6 319 360 eurot). Toetust rahastab Euroopa Regionaalarengu Fond.

Allikas: www.puhkaeestis.ee