Vene turistid eelistavad Lätile ja Leedule Eestit

: Tallinn on Vene turistide jaoks populaarsuselt kuues Euroopa linnakülastuse sihtkoht, selgus European Cities Marketing Benchmarking Report andmetest. Vaid Praha, Viini, […]

Tourest logo väike
Tourest logo transparent

Tallinn on Vene turistide jaoks populaarsuselt kuues Euroopa linnakülastuse sihtkoht, selgus European Cities Marketing Benchmarking Report andmetest. Vaid Praha, Viini, Londoni, Müncheni ja Berliini majutusettevõtetes veetsid Vene turistid rohkem öid kui Tallinnas.

Tallinna majutusettevõtetes peatus aasta esimese seitsme kuu jooksul kokku 115 000 Vene turisti, kes on veetnud siin ligi 250 000 ööd.

Turismifirmade Liidu peasekretäri Kristen Lahteina sõnul on Eestisse tulevate turistide arv on kasvanud jõudsalt alates taasiseseisvumisest. Venemaa turistide arv Eestis kasvas eriti märkimisväärselt perioodil 2000-2006, seda tänu Venemaa elanikkonna sissetulekute suurenemisele ja üldisele välisreiside buumile.

„Võib öelda, et suurem hüpe turistide arvu kasvus oli 2004. aastal, kui me liitusime Euroopa Liiduga. Kui 2004. aastal majutati Eestis 42 348 vene turisti, siis 2005. aastal 53 427. 2008. aastal oli majutusasutustes ööbinud vene turistide arv juba 82 280 ja 2012. aastaks oli see arv 266 192,“ rääkis Lahtein Ärilehele.

Venemaalt saabunud külaliste arv on tegelikult veel suurem, sest Lahteina sõnul ei ööbi suur osa neist hotellides, vaid mujal, näiteks sugulaste-tuttavate juures.

Venemaa turistide arv kasvas kiiresti ka aastatel 2008 – 2010 ehk kriisiaastatel, mil paljude teiste riikide elanikud vähendasid kulutusi reisimisele.

Tallinna Ettevõtlusamet alustas Venemaa turule suunatud sügiskampaaniaga, mis kestab 13. oktoobrini.

Vene külastajate hulgas on Tallinn reisisihina kõige enam nõutud jaanuaris ja detsembris. Turunduskampaania „Tallinn: kosutav linnapuhkus eemal suurlinna melust!“ eesmärk on tekitada venemaalastes huvi Tallinna linna, kui sügisese reisisihtkoha vastu.

Kampaania sihtgrupiks on Moskva, Peterburi ning nende lähiregioonide elanikud.

Kampaania põhiline infoallikas on Tallinna turismiveebi rubriik „Отдыхай!», kust leiab teavet puhkusevõimaluste ning kõigi kampaaniaga seotud pakkumiste kohta.
Venemaal reklaamitakse kampaaniat internetiportaalides ja sotsiaalmeedia kanalites.

Allikas: Ärileht.ee