PRESSITEADE: Turismi tulevikusuund on tasuta wifivõrkude arendamine

: Reedel, 27. septembril toimus Tallinnas Eesti Turismifirmade Liidu (ETFL), EASi turismiarenduskeskuse ning Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi eestvedamisel juba kaheksandat korda rahvusvaheline […]

Reedel, 27. septembril toimus Tallinnas Eesti Turismifirmade Liidu (ETFL), EASi turismiarenduskeskuse ning Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi eestvedamisel juba kaheksandat korda rahvusvaheline Turismikonverents.

ETFLi peasekretäri Kristen Lahteina sõnul pakkus tänavune konverents mõtteainet ning kõlama jäi mitmeid häid mõtteid, mida saaks Eesti turismi arendamisel kasutada. “Kuigi Eestit külastanud turistide ning nende siin veedetud päevade arv on võrreldes eelmise aastaga kasvanud, ei saa turismisektori osalised puhkama jääda. Me peame Eesti turundamisel olema nutikad ning üheskoos leidma viise, kuidas kaugemate riikide turiste siia meelitada,” ütles Lahtein.

“Riigi ja erainvesteeringute toel on meil võimalik arendada uusi ja atraktiivseid turismiobjekte, kuid tähelepanuta ei saa jätta ka teisi aspekte. Olen ühisel meelel tänase välisesineja Doug Lansky’ga, kes peab tasuta wifi võrkude arendamist turismisektoris üheks võtmetähtsusega valdkonnaks – iga tehtud pilt või hea emotsioon, mille turist sotsiaalvõrgustikku postitab, on reklaam ka meile.”

Igal aastal ülemaailmsel turismipäeval toimuva konverentsi järjepidevus on Kristen Lahteina sõnul Eesti turismisektori jaoks väga oluline. Aastast aastasse kasvav osalejate arv annab selgelt tunnistust, et huvi konverentsi vastu on suur. “Igal aastal on konverentsil olnud palju osalejaid kes üht või teistpidi on turismivaldkonnaga seotud ning peavad oluliseks Eesti turismi arengusuundade ja globaalsete turismitrendide üle arutlemist. Turismikonverentsiga jätkame kindlasti ka järgnevatel aastatel,” lisas Lahtein.

Tänavuse turismikonverentsi võtmeteemadeks olid turismi tulevikusuunad ja trendid nii Eesti kui maailma kontekstis ning vastuseid otsiti järgmistele küsimustele: miks inimesed täna reisivad, kuidas nad valikuid teevad, ja mis neid huvitab.

Eesti Turismifirmade Liit (ETFL) on turismiga tegelevate tööandjate vabatahtlik ühendus, mille eesmärgid on seotud liitu kuuluvate ettevõtete majandushuvide kaitsmisega turismi valdkonnas ning turismiteenuste kvaliteedi parandamisega. ETFLi kuulub 67 liiget ja kaasliiget.

Kristen Lahtein
peasekretär