PRESSITEADE: eestlaste puhkusereiside aktiivsus püsib stabiilsena

: Eesti Turismifirmade Liidu (ETFL) liikmete andmetel ei ole eestlaste puhkusereiside aktiivsus võrreldes varasemate aastatega vähenenud ning kasvab taas hoogsalt enne […]

Tourest logo väike
Tourest logo transparent

Eesti Turismifirmade Liidu (ETFL) liikmete andmetel ei ole eestlaste puhkusereiside aktiivsus võrreldes varasemate aastatega vähenenud ning kasvab taas hoogsalt enne sügisest koolivaheaega ning jõulupühade perioodi.

Eesti Turismifirmade Liidu peasekretär Kristen Lahteina sõnul on jätkuvalt suur huvi just lähemate puhkusesihtkohtade vastu. “ETFLi liikmete andmetel on eestlaste seas sel aastal eriti populaarsed Kanaari saared ja Türgi, samas on kasvanud nõudlus sooja kliima ning põneva kultuuriga kaugemate sihtkohtade nagu Tai, India ja Dubai vastu,” ütles Lahtein ning lisas: “Lisaks soojamaa reisidele on eestlased huvitatud sportlikust suusapuhkusest Skandinaavias ja Alpides. Võõrad ei ole enam ka suusakuurortid Ameerikas ning Kanadas.”

Kui lähenev sügisene koolivaheaeg on pigem eestlaste jaoks võimalus perega puhkamiseks, siis jõulupühadel puhkavad Lahteina sõnul ka kõik ülejäänud maailma rahvad. „Kindlasti tasuks oma jõulupühade ja aastavahetuse puhkuseplaanidele mõelda juba täna. Kuna sel ajal reisib kogu maailm, siis viimasel minutil puhkust planeerides ei pruugi soovitud sihtkoha pileteid enam saada,” lisas Lahtein.
Eesti Turismifirmade Liit (ETFL) on turismiga tegelevate tööandjate vabatahtlik ühendus, mille eesmärgid on seotud liitu kuuluvate ettevõtete majandushuvide kaitsmisega turismi valdkonnas ning turismiteenuste kvaliteedi parandamisega. ETFLi kuulub 67 liiget ja kaasliiget.

Lisainfo:
Kristen Lahtein
peasekretär
Eesti Turismifirmade Liit
+372 56 622 466
kristen@etfl.ee
www.etfl.ee