PRESSITEADE: Turismifirmad jälgivad olukorda Egiptuses

: Eesti Turismifirmade Liidu andmetel ei ole huvi käesoleva sügise- ja talvehooajaks Egiptuse reiside vastu vähenenud, küll aga jälgivad nii liit […]

Tourest logo väike
Tourest logo transparent

Eesti Turismifirmade Liidu andmetel ei ole huvi käesoleva sügise- ja talvehooajaks Egiptuse reiside vastu vähenenud, küll aga jälgivad nii liit kui reisimüüjad tähelepanelikult Egiptuse arenguid ning järgivad Eesti väliministeeriumi soovitusi.

Eesti Turismifirmade Liidu peasekretäri Kristen Lahteina sõnul algab hooaeg Egiptuses oktoobri lõpus, praegu sealses piirkonnas Eesti turiste praktiliselt ei ole. „Kui kliendi ehk turismireisi ostja poolt vaadata, siis talvisel perioodil nii hinna, ajavahe kui reisi pikkuse osas Egiptusele arvestatav alternatiiv sisuliselt puudub. Kanaari saarte reisid on tänaseks peaaegu müüdud, väiksemas mahus on huvi tõusnud ka Maroko ja Tuneesia vastu,“ lausus Lahtein.  

„Reisimüüja poolt vaadates on aga tänane olukord ikkagi see, et Egiptuse kuurortites on endiselt rahulik, oluline on vaid püsida paigal kuurortites. Ka meie naabrid, Skandinaavia reisifirmad jätkavad sinna piirkonda müüki,“ sõnas Lahtein.  

„Oleme liidu liikmete vahel sisse seadnud eraldi selleteemalise infovahetuse ning liidu juhatus on teemat arutanud ,“ ütles Lahtein.   

Eesti Turismifirmade Liit (ETFL) on turismiga tegelevate tööandjate vabatahtlik ühendus, mille eesmärgid on seotud liitu kuuluvate ettevõtete majandushuvide kaitsmisega turismi valdkonnas ning turismiteenuste kvaliteedi parandamisega. ETFLi kuulub 67 liiget ja kaasliiget.
 


Lisainfo:
Kristen Lahtein
peasekretär
Eesti Turismifirmade Liit
+372 56 622 466
kristen@etfl.ee    
www.etfl.ee