PRESSITEADE: Kevadise koolivaheaja menukaim sihtkoht on Kanaari saared

: Eesti Turismifirmade Liitu kuuluvate reisiettevõtete andmetel on peagi algava koolivaheaja reisid praeguseks enamjaolt välja müüdud. Kõige populaarsem sihtkoht on Kanaari […]

Eesti Turismifirmade Liitu kuuluvate reisiettevõtete andmetel on peagi algava koolivaheaja reisid praeguseks enamjaolt välja müüdud. Kõige populaarsem sihtkoht on Kanaari saared, mille kohad said täis juba möödunud aasta lõpus. Soojamaa reiside kõrval käiakse kevadvaheajal sageli ka suusapuhkusel.

Eesti Turismifirmade Liidu peasekretär Kristen Lahteini sõnul reisib eestlane meelsasti ning vaatamata sellele, et hinnad on tõusnud ja reisipaketid ei ole enam nii soodsad kui mõned aastad tagasi. „Kevadisel ajal on eestlaste hulgas aastaid olnud väga populaarsed päikselised sihtkohad Kanaari saared ning Egiptus. Viimasel aastal on lisandunud ka reisid Dubaisse ja Marokosse, kuhu tehakse otselende. Samuti leidub hulganisti neid peresid, kes eelistavad kevadisele päikesereisile hoopis suusapuhkust Soomes või Austrias,“ ütles Lahtein.

Lisaks lähematele sihtkohtadele on eestlased viimasel ajal enda jaoks avastanud Aasia, Aafrika ja Lõuna-Ameerika. „Kevadisel koolivaheajal piirdutakse pigem lähemate sihtkohtadega, sest sinna pääseb kiiremini ja mugavamalt, tihti ilma ümberistumisteta ning loomulikult seab ka vaheaeg ajalise piirangu,“ ütles Lahtein.

Eesti Turismifirmade Liit (ETFL) on turismiga tegelevate tööandjate vabatahtlik ühendus, mille eesmärgid on seotud liitu kuuluvate ettevõtete majandushuvide kaitsmisega turismi valdkonnas ning turismiteenuste kvaliteedi parandamisega. ETFLi kuulub 66 liiget ja kaasliiget.

Kristen Lahtein
peasekretär