PRESSITEADE: TOURESTil kuulutati välja Aasta Turismiedendaja ja Aasta Turismiobjekt

: Reedel, 15. veebruaril Eesti Näituste messikeskuses alanud TOUREST 2013 avamisel andis majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts üle Eesti Turismifirmade Liidu […]

Tourest logo väike
Tourest logo transparent

Reedel, 15. veebruaril Eesti Näituste messikeskuses alanud TOUREST 2013 avamisel andis majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts üle Eesti Turismifirmade Liidu (ETFL) 2012. aasta silmapaistvamate turismitegijate auhinnad. Möödunud aasta parimaks turismiedendajaks nimetati Eesti meremuuseumi direktor Urmas Dresen ning parimaks turismiobjektiks Lennusadam.

ETFLi peasekretär Kristen Lahteina sõnul pälvis Aasta Turismiedendaja 2012 autasu Eesti meremuuseumi direktor Urmas Dresen just seetõttu, et tema juhtimisel avati 2012. aastal Lennusadam. „Dresen on muuseumidirektorina suutnud olla visionäär, kes on aastaid  Lennusadama nimel pühendunult tööd teinud ja oma visiooni ka teostanud,“ ütles Lahtein.

Aasta Turismiobjekt 2012 tiitli pälvinud Lennusadam on Kristen Lahteina sõnul unikaalne maailmatasemel objekt, mille kultuuriajaloolist väärtust Eesti turismindusele on raske üle hinnata. „Lennusadam on tähelepanuväärne oma rahvusvaheliselt oluliste arhitektuuri- ja ajaloomälestiste – raudbetoonkoorikust vesilennukite angaaride – tõttu. Oluline on ka angaaride ekspositsiooni keskne objekt, Eesti ainus säilinud allveelaev Lembit,“ lisas Lahtein.

Aasta Turismiedendaja ja Aasta Turismiobjekti tiitli nominente said esitada kõik ETFLi kuuluvad Eesti turismiorganisatsioonid. ETFL tunnustab parimaid turismitegijaid alates 1990. aastast.

Turismimess TOUREST 2013 on Eesti Näituste messikeskuses avatud pühapäevani, 17. veebruarini. Aasta suurimal turismiüritusel on esindatud suured ja väiksed turismiettevõtjad Eestist ning külalised 25 eri välisriigist.

Alates 1991. aastast toimuvat TOURESTi korraldab Eesti Turismifirmade Liit. TOUREST on Baltikumi vanim ja suurim reisimess.

Eesti Turismifirmade Liit (ETFL) on turismiga tegelevate tööandjate vabatahtlik ühendus, mille eesmärgid on seotud liitu kuuluvate ettevõtete majandushuvide kaitsmisega turismi valdkonnas ning turismiteenuste kvaliteedi parandamisega. ETFLi kuulub 65 liiget ja kaasliiget.

Lisainfo:
Kristen Lahtein
peasekretär
Eesti Turismifirmade Liit
+372 56 622 466
kristen@etfl.ee 
www.tourest.eu