PRESSITEADE: Baltimaade suurim turismimess TOUREST toimub 22. korda

: Reedest pühapäevani (15.-17. veebruarini 2013) toimub Eesti Näituste messikeskuses 22. rahvusvaheline turismimess TOUREST, millest võtab osa pea 400 firmat ja […]

Reedest pühapäevani (15.-17. veebruarini 2013) toimub Eesti Näituste messikeskuses 22. rahvusvaheline turismimess TOUREST, millest võtab osa pea 400 firmat ja organisatsiooni kokku 25 eri riigist. Messi avab reedel kell 12.00 majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts, kes annab üle ka Eesti Turismifirmade Liidu aastaauhindade mälestusplaadid 2012. aasta parimale turismiedendajale ning parimale turismiobjektile.

TOURESTi korraldava Eesti Turismifirmade Liidu peasekretär Kristen Lahteina sõnul planeerivad eestlased enamasti reise välismaale ja Eestisse võrdselt. „Tänavune reisimess on kindlasti koht, kus leiab põnevaid ideid nii pikemateks kui lühemateks puhkusteks ning vahvaid ideid perega vaba aja veetmiseks.”

Traditsiooniliselt toimub reisimess kolmes hallis: Peahall, “Puhka Eestis” hall ja Lastehall. Peahallis on võimalus tutvuda reisivõimalustega üle maailma ning teiste turismiteenustega Eestis ja mujal. „Lisaks harjumuspärastele sihtkohtadele on tänavu väga tugevalt esindatud naaberriik Läti ning Balkanimaad: Sloveenia, Serbia, Montenegro ja Horvaatia. Taas osaleb messil Lõuna- Aafrika Vabariik. Kõik korrad ehk 22 aastat on messil kohal olnud Dubai Araabia Ühendemiraatidest,“ ütles Lahtein.

“Puhka Eestis” hallis saab messikülastaja tutvuda parimate pakkumistega puhkuseks ja vaba aja veetmiseks Eestis. „Tänavusel messil on esindatud pea kõik Eesti maakonnad, kellel on palju põnevaid kaaseksponente, mis kindlasti on abiks Eestimaa puhkuse planeerimisel,“ kommenteeris Lahtein.

Lastehallis pakutakse laupäeval ja pühapäeval tasuta mitmekülgseid tegevusi erinevas vanuses lastele. Lisaks reisisihtkohtadega tutvumisele saab messil osa võtta erinevatest oksjonitest, mängudest, loosimistest ja meelelahutusprogrammist. Reisihuviliste rõõmuks toimuvad erinevate sihtkohtade reisijuttude tunnid, kus oma muljeid jagavad mitmed kogenud reisijuhid.

Traditsiooniliselt kaasneb messiga reedel eriprogramm turismispetsialistidele. Välisministeeriumi konsulaarinfotunnis annavad juriidiliste ja konsulaarküsimuste asekantsler Lauri Bambus ja konsulaarosakonna peadirektor Rasmus Lumi ülevaate Välisministeeriumi konsulaartööst ja käsitlevad reisijatele olulisi teemasid. Tutvustatakse Facebookis käivitunud Välisministeeriumi veebikonsulit ning mobiilirakendust „Reisi targalt“. Lisaks toimub EST-LAT-RUS projekti seminar „Enjoy the best in Estonia, Latvia, Russia“, kus ülevaate projekti raames valminud trükistest ja turundustegevustest annavad Eesti projektijuht Monika Sooneste ja Läti projektijuht Linda Bece. Valgevene Turismiamet tutvustab Valgevene hotellitehnoloogiaid, tervise- ning sündmusturismi ja 2014. aasta hoki MMi.

Alates 1991. aastast toimuvat TOURESTi korraldab Eesti Turismifirmade Liit. TOUREST on Baltikumi vanim ja suurim reisimess.

Eesti Turismifirmade Liit (ETFL) on turismiga tegelevate tööandjate vabatahtlik ühendus, mille eesmärgid on seotud liitu kuuluvate ettevõtete majandushuvide kaitsmisega turismi valdkonnas ning turismiteenuste kvaliteedi parandamisega. ETFLi kuulub 65 liiget ja kaasliiget.

Kristen Lahtein
peasekretär