Tänavustele turismiauhindadele kandideerivad nii Fotografiska, Tulivee Keskus kui ka Telliskivi Loomelinnaku asutaja

: Raplamaa ainulaadne parveküla Vigala jõel kandideerib aasta turismiobjekti auhinnale Ida-Virumaalt kandideerib tänavustele turismiauhindadele Tulivee Keskus Eesti Turismifirmade Liidu välja antavale […]

Tourest logo väike
Tourest logo transparent

Raplamaa ainulaadne parveküla Vigala jõel kandideerib aasta turismiobjekti auhinnale

Ida-Virumaalt kandideerib tänavustele turismiauhindadele Tulivee Keskus

Eesti Turismifirmade Liidu välja antavale aasta turismiobjekti auhinnale kandideerivad tänavu maailmakuulsa fotokunsti keskuse Fotografiska Tallinna galerii, Parvematkade ainulaadne Vigala jõel asuv parveküla, purjelaev Hoppet ning Tulivee Keskus. Turismiedendaja tiitlile kandideerivad Telliskivi Loomelinnaku asutaja ja tegevjuht Jaanus Juss, Eesti Maaturismi tegevjuht Raili Mengel, Põhja-Eesti Turismi tegevjuht Karmen Paju ning tandem Ott Sarapuu ja Andrus Kõresaar.

Traditsiooniliselt antakse turismiobjekti auhind kohale, mis on eelneva aasta jooksul teinud head tööd kodumaise turismi edendamisel ning välismaalaste siia meelitamisel. ETFLi peasekretäri Mariann Luguse sõnul on tänavune valik väärikas ning 2019. aasta turismiobjekti valimine on žüriile kindlasti keeruline.

“Fotografiska on rahvusvahelise haardega megaprojekt, kus saavad kokku kunsts, disain, muusika ja hea toit ning mis on kindlasti üheks Tallinna tõmbenumbriks. Tulivee Keskus on aga ajaloolise haardega põnev turismikompleks, kus on hotelli, restorani, jahtsadama, välilava, muuseumi ja vaateplatvormi näol olemas kõik võimalused aktiivseks puhkuseks,” rääkis Lugus.

“Kindlasti on omanäoline ja mitmekesist tegevust pakkuv turismiobjekt ujuv parveküla Vigala jõel, mis on teoks saanud tänu Parvematkade leidlikule ja muheda eestvedajale Alar Toolile. Kaljas Hoppet on aga eelmisel aastal viinud paljusid kodumaiseid ja välisturiste meresõidule ja loodusvaatlustele, et tutvustada sajanditevanust eestlaste merekultuuri,” lisas Lugus.

Turismiedendaja tiitlile kandideerivad tänavu Telliskivi Loomelinnaku asutaja ja tegevjuht Jaanus Juss, Eesti Maaturismi MTÜ tegevjuht Raili Mengel, SA Põhja-Eesti Turismi juhataja Karmen Paju ning märgiliste turismiobjektide Proto Avastustehas ja Lennusadam arendajad Ott Sarapuu ja Andrus Kõresaar.

“Jaanus Jussi moto Telliskivi Loomelinnaku juhtimisel on see, et kohalik kogukond ei tohi loomelinnakust kaduda, vaid peab 90% ulatuses aktiivselt eksisteerima. Turiste mahub loomelinnakusse just nii palju, kui pealt kaaneni puudu jääb. Ilmselt nendest põhimõtetest lähtumine teebki Telliskivi atraktiivseks nii linlastele kui ka meie külalistele,” kommenteeris Lugus.

“Raili Mengel on tegutsenud Eesti Maaturismi juhina viimased 12 aastat ning endiselt on temas palju indu ja jõudu asjade ära tegemiseks. Raili eestvedamisel ja kaasabil toimivad aktiivselt paljud ettevõtmised, nagu Eesti Toidutee klaster, Avatud Talude Päev, Tahkuranna Kurgifestival, kogumik “Puhkus maal”, Eestit kui maaturismi sihtkohta Jaapanis tutvustav project CAITO ning lugematud õppereisid ja koolitused, esitlused ja tutvustused, võrgustikud Eesti sees ja üle maailma. Tema ongi see tõeline maa sool,” iseloomustas Lugus.

“Põhja-Eesti Turismi tegevjuht Karmen Paju on aga turismisihtkoha arendus- ja turundustegevustesse viimased veerandsada aastat ning tema arendada olev
Põhja-Eesti turismialane tegevus on aidanud väga paljudel turistidel avastada mitte ainult Tallinnat, vaid kogu regiooni,” ütles Lugus.

“Turundaja-produtsendi Ott Sarapuu ja tunnustatud arhitekti Andrus Kõresaare tandem on aga Eestile kinkinud vaieldamatult kõige esinduslikuma kogu turismiobjektidest, mida igal aastal tuhanded inimesed külastavad. Lennukate meeste ideedest on sündinud näiteks Lennusadam, renoveeritud Teletorn ja viimati Proto Avastuskeskus,” selgitas Lugus.

Eesti Turismifirmade Liit kuulutab alates 1990. aastast väljaantavate aunimetuste võitjad, aasta parima turismiobjekti ja -edendaja, välja iga-aastasel turismimessil Tourest, mis toimub tänavu 7.-9. veebruarini. Nominentide valimisel on olulisteks kriteeriumideks üldine tuntus, klientide laitmatu teenindus, uudne lähenemine, hea turundustöö ning professionaalsus Eesti turismifirmadega suhtlemisel. Aasta parimale objektile ja edendajale väljastatakse ETFLi poolt vastav tunnistus ning mälestusplaat.