Eestis toimunud rahvusvaheliste erialakonverentside arv on aastaga kahekordistunud

: Rahvusvahelise konverentsivaldkonna ühenduse ICCA (International Congress and Convention Association) värskelt avaldatud 2014. aasta konverentsisihtkohtade edetabelis on Eesti 162 riigi seas […]

Tourest logo väike
Tourest logo transparent
Konverentsisaal

Rahvusvahelise konverentsivaldkonna ühenduse ICCA (International Congress and Convention Association) värskelt avaldatud 2014. aasta konverentsisihtkohtade edetabelis on Eesti 162 riigi seas 44. kohal.

Eesti on teinud märkimisväärse tõusu 2013. aastaga võrreldes, mil hoiti 55. positsiooni. Kui 2013. aastal toimus Eestis 38 erialakonverentsi, siis 2014. aastal nende arv pea kahekordistus, toimus 74 konverentsi.

Tegemist on parima tulemusega Balti riikide seas; Läti ja Leedu hoiavad vastavalt 52. ja 47. positsiooni. Soome on 162 rahvusvahelise erialakonverentsiga 23. kohal. Maailma edetabelit juhivad USA, Saksamaa ja Hispaania.

ICCA edetabeli koostamisel võetakse arvesse rahvusvaheliste assotsiatsioonide konverentse, mis toimuvad regulaarselt, mis roteeruvad vähemalt kolme riigi vahel ning kus on minimaalselt 50 delegaati.

ICCA statistikaraporti konverentsilinnade pingerida näitab, et meie põhilised konverentsilinnad Tallinn ja Tartu koguvad ilmselgelt sihtkohtadena populaarsust.

Edetabelis oleva 1594 linna hulgas asetus Tallinn 46. kohale 54 toimunud rahvusvahelise konverentsiga. Tegemist on 100% kasvuga, sest 2013. aastal platseerus Tallinn poole väiksema konverentside arvuga 90. kohale. Selle tulemusega edestab Tallinn erialakonverentside sihtkohana selliseid suuri linnu nagu New York, Oslo, Washington, Glasgow ja Moskva.

Edetabelit juhivad Pariis, Viin ja Madriid, kus toimub igal aastal rohkem kui 200 rahvusvaheliste assotsiatsioonide konverentsi.

Ka ülikoolilinna Tartu positsioon on võrreldes 2013. aastaga tublisti tõusnud,  242. kohalt 176. kohale, mis jääb samasse liigasse ülikoolilinnade Turu, Leipzigi ja Leuveniga.

Konverentsivaldkonna katusorganisatsiooni MTÜ Eesti Konverentsibüroo andmetel tõid arvestusse läinud 74 erialaassotsiatsioonide konverentsi Eestisse ligi 13 000 delegaati ning hinnanguliselt 13 miljonit eurot.

Lisaks suurtele erialaseltside konverentsidele toimus Eestis 2014. aastal veel 560 rahvusvahelist konverentsi, millel osales kokku 63 500 delegaati ning mis tõid Eesti majandusse hinnanguliselt 35 miljonit eurot.

Eesti Konverentsibüroo tegevjuhi Kadri Karu sõnul seisavad Eesti edu taga paljud siinsed spetsialistid ja teadlased, kes on oma valdkonna rahvusvahelised erialakonverentsid Eestisse kutsunud ning EKB liikmete ja teiste partnerite panus statistika kogumisel. “Samuti on tõusule kaasa aidanud Eesti ettevõtete, konverentsibüroode ning EAS’i järjepidev töö Eesti kui konverentsisihtkoha tutvustamisel – messid, kontaktüritused, korraldajate tutvumisreisid Eestisse ning Eesti konverentsisaadiku programm” lisas Karu.

Eesti positsiooni hoidmiseks ja parandamiseks tulevikus on Eesti Konverentsibüroo hinnangul vajalik multifunktsionaalse konverentsi- ja messikeskuse ehitamine võõrustamaks siin ka neid sündmusi, mille jaoks meil hetkel pole sobivaid ruume pakkuda, samuti otselennuühenduste parandamine ning hea hinna-kvaliteedi suhte sälilimine. Konverentsiturismi jätkuv arendamine on oluline Eesti teaduse, ettevõtluse ning siinsete spetsialistide erialakontaktide arendamiseks ning

2015. aastal ja edaspidi toimuvate rahvusvaheliste konverentside kalendriga on võimalik tutvuda Eesti Konverentsibüroo kodulehel www.ecb.ee.

Lisainfo:

Kadri Karu
Eesti Konverentsibüroo tegevjuht
GSM 51 58 240
Tel 6450 029
kadri.karu@ecb.ee
www.ecb.ee

Eesti Konverentsibüroo (EKB) on riigi, kohalike omavalitsuste ja ettevõtjate koostöös loodud konverentsiturismi katusorganisatsioon, mille tegevuse eesmärk on tõsta Eesti kui konverentsisihtkoha tuntust  ja suurendada siin toimuvate rahvusvaheliste konverentside arvu.

EKB missioon on anda neutraalset ja tasuta teavet ning leida sobivad partnerid neile, kes plaanivad Eestis konverentse korraldada. EKB tegevus on suurepärane näide era- ja avaliku sektori tõhusast koostööst. EKB tegevust rahastavad EAS Turismiarenduskeskus, Tallinna ja Tartu linn ning eraettevõtjatest liikmed.